Kopalnica je vsekakor prostor, brez katerega si vsakodnevno življenje težko predstavljamo. Vsi se dobro zavedamo higienskega pomena tega prostora, a hkrati naj tudi služi sproščanju (prijetna vroča kopel ali zgolj sproščujoča prha), zato je pomembno, da se v tem prostoru počutimo dobro in zadovoljno. Ker kopalnice, kot vsak drug prostor v naših domovanjih, načne zob časa, je pametno razmisliti o prenovi tega izjemno pomembnega prostora.

Torej, staromodne kopalnice so ponavadi precej za časom, pa naj se gre za starinske pipe in umivalnike ter zastarele tuš kabine, katerih vrata se konstantno zatikajo ali pa je problem zgolj stara vodovodna in odtočna instalacija, ki se konstantno maši in nam dela probleme. V takih primerih si lahko življenje precej olajšamo z novo kopalnico, hkrati pa posredno spremenimo postavitev elementov v prostoru in tako močno povečamo funkcionalnost same kopalnice.

Mnoge bo slednji stavek mogoče na začetku odvrnil od same ideje o prenovi, a vas lahko pomirimo, nikoli ni potrebno menjati celotne opreme in inštalacije. Če želimo, lahko zamenjamo zgolj keramiko in jo nadomestimo z novejšimi in boljšimi ploščicami, saj se pri dolgoletni uporabi pogosto zgodi, da le-te počijo in jih naknadno menjamo s keramiko, ki v prostor vizualno ne paše. Dober in izkušen mojster bo to delo opravil v izjemno hitrem času, vi pa nove kopalnice skoraj ne boste prepoznali, pa čeprav gre zgolj za menjavo keramike. Ta element namrečt narekuje izgled celotnega prostora, ki ga lahko novejša oprema zgolj nadgradi.

Ko omenjamo novo opremo, je na mestu da se dotaknemo tuš kabin. Mnoge starejše kabine sčasoma začenjajo pestiti premnogi problemi, od nabiranja večne umazanije, katere se moramo v primeru da jo želimo odstraniti, lotiti s precej strupenimi čistili, do zatikanja vratnih kril, počenih elementov itd. Te težave se sčasoma nabirajo, na določeni točki pa je pametno da razmislimo o nakupu nove. Trenutno so na trgu mnoge moderne rešitve, ki navdušujejo s svojo uporabo in prav tako z izjemno estetskim videzom. Večja steklena krila na novih ležajih in z vso pripadajočo opremo pa nikogar ne pustijo ravnodušnega. Vsekakor na trgu prevladujejo večje tuš kabine v obliki kvadrata, saj je navsezadnje več prostora med samim tuširanjem precej pomemben dejavnik, nakar se lahko odločamo med ogromno izbiro različnih armatur, tuš šob, ročk in nosilcev, vse pa si lahko uredimo točno po meri in naših željah.

Nadaljnje gremo težko mimo umivalnikov. Ker je še vedno osrednji element naše kopalnice, je pomembno da ostalo kopalniško pohištvo prilagajamo umivalniku. Velikost pulta, polic, omaric in ogledala se prilagaja velikosti in obliki umivalnika, zato je izjemno pomembno kakšnega izberemo. Pametno je, da točno določimo koliko oseb ga bo uporabljalo, koliko stvari bomo imeli v kopalnici in koliko prostora lahko zaseda. Temu se nato prilagodi vse ostale elemente, kjer lahko izbirate med vsemi možnimi oblikami, materiali, barvami in velikostmi. Pod te štejemo še stranišča, bideje in vse ostale elemente, ki vam padejo na pamet, omejitev je zgolj vaša domišljija.

Moderni ponudniki kopalniške opreme nam ponujajo natančen 3D izris prostora, narejen po vaših specifikacijah, kjer lahko točno določimo obliko in videz vaše bodoče nove kopalnice. To je lahko precej koristno orodje pri vseh novogradnjah, saj lahko obliko prostora predvidimo vnaprej in nam mojstri izrišejo bodočo kopalnico do najmanjših podrobnosti, nato pa nam lahko svetujejo in ponudijo različne rešitve za naš prostor. 3D izris je precej dobrodošel tudi pri adaptacijah, ki se jih bomo lotili sami, saj nam da točen vpogled v končni izdelek in tako prepreči vsem neljubo situacijo, ko se končnen izdelek precej razlikuje od tistega, ki smo si ga zamislili.

Na www.adut.si lahko poiščete mnogo izkušenih mojstrov z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami, katerih preizkušene metode vas bodo navdušile in vam močno olajšale celoten težaven proces izdelovanja nove kopalnice. Naj vas prepričajo njihova mnoga priporočila, vi pa si privoščite kopalnico, ki ste si jo vedno želeli in si jo tudi zaslužite.

PONUDNIKI:

  • ARHIKER d.o.o. – salon keramike in kopalniške opreme… www.keramika.club
  • KALCER d.o.o. – obnova kopalnic… www.kalcer.si 
  • PILERMAG d.o.o. – salon keramike… www.pilermag.si 
  • TEKA koncept, ŽIGA HOČEVAR s.p. – KERAMOTEKA salon keramike in kopalniške opreme vrhunskih svetovnih proizvajalcev… www.keramoteka.si
  • RE-MI d.o.o. – električni grelniki brisač… www.re-mi.si
  • J&P d.o.o.  – Inovacija filtri (mrežice) za na pipo… PRODAJA: www.trgovina.adut.si
  • MINES IB d.o.o. – kopalniške, sanitarne in kuhinjske pipe… www.blitz.si 
  • ARMAL d.o.o. – pipe kuhinjske, kopalniške… www.armal.si
  • SOMA d.o.o – salon keramike, vodovodni material, kopalniško pohištvo… www.soma.si
  • MAKSI SERVIS d.o.o. – adaptacija kopalnic… OB KOMPLETNI ADAPTACIJI PREJMETE PRALNI STROJ GRATIS… www.adaptacije-maksi.si
  • TAPRO d.o.o. – sanitarna keramika, ploščice, kopalniška oprema… IZKORISTITE 15% POPUST NA VSE ARTIKLE… www.tapro-trgovina.si
  • METOD VODE – keramičarstvo, kompletna adaptacija – obnova kopalnic… GSM: 041 686 068
  • BURDURA GREGOR PIRC s.p. – obnova kopalnic, keramičarska dela, kamen… GSM: 041 863 349
  • ELTEH PUNGERL d.o.o. – hišni mojster… iz pipe curlja, popravilo kotličkov… www.elteh-pungerl.si
  • MARJAN ČERVEK s.p. – polaganje keramike, montaža kopalniške opreme… GSM: 041 676 673
  • EKOM d.o.o. – filtri in mehčalci za vodo… www.ekomfiltri.com 
  • Henrik Homšak s.p. – vodni filtri… GSM: 041 555 270