Sezona kuhanja na prostem se s pomladnimi dnevi tudi uradno odpira. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, na kaj biti pozoren ob naročilu letne kuhinje.

Slika 1: Letna kuhinja CookOUT® podjetja Dukin

Slika 1: Letna kuhinja CookOUT® podjetja Dukin

Izberite trajnostne materiale

Letna kuhinja je dolgotrajna investicija, zato je pomembno, da boste izbrali materiale, ki so odporni na vremenske razmere. Med kuhinje, ki imajo daljšo življenjsko dobo, sodijo kovinske in kamnite letne kuhinje, ki ne potrebujejo veliko vzdrževanja.

Paziti je treba tudi na primerno izbiro materiala za delovni pult. Ta je namreč najbolj izpostavljen del letne kuhinje, saj je izpostavljen tako vremenskih razmeram kot nezgodam pri pripravi hrane. Izbirati je potrebno med materiali, ki jih je enostavno očistiti in na njih ne ostanejo vidni madeži. Eden takšnih materialov je umetni kamen Dekton®, ki je odporen na izpostavljenost soncu, na praske in udarce ter ne vpija tekočine.

 

Slika 2: Letna kuhinja naj bo iz vremensko odpornih materialov.

Slika 2: Letna kuhinja naj bo iz vremensko odpornih materialov.

Premislite o lokaciji letne kuhinje

Letne kuhinje so običajno na voljo v različnih velikostih in modelih, zato je pred samim naročilom kuhinje potrebno določiti prostor, kjer bo kuhinja stala. Več prostora imate na voljo, večjo izbiro letnih kuhinj imate na voljo. Poleg klasične postavitve ob steno hiše, se stranke vse pogosteje odločajo za postavitev letne kuhinje na sredo terase ali balkona.

Na postavitev letne kuhinje vpliva tudi material iz katerega je letna kuhinja izdelana. Kovinske (predvsem aluminijaste) letne kuhinje so običajno lažje in zato primerne za postavitev na balkonu ali leseni terasi. Lažje kuhinje hkrati omogočajo, da jih po želji prestavljamo.

 

Slika 3: Letna kuhinja vse pogosteje postaja osrednji del teras in balkonov.

Slika 3: Letna kuhinja vse pogosteje postaja osrednji del teras in balkonov.

 

Dodajte svoji letni kuhinji na vremenske razmere odporne naprave

Ob nakupu letne kuhinje si je potrebno zastaviti še eno pomembno vprašanje: Kakšna bo glavna funkcija letne kuhinje? Od tega je namreč odvisno, katere naprave dodati vaši letni kuhinji. Najbolj priljubljen dodatni element letne kuhinje je zagotovo vgradni žar, pogosto pa se stranke odločijo še za kuhalno ploščo ali hladilnik.

 

Slika 4: Najpogostejši vgradni element letne kuhinje je večji plinski žar.

Slika 4: Najpogostejši vgradni element letne kuhinje je večji plinski žar.

 

V podjetju Dukin d.o.o., ki so strokovnjaki na področju izdelave letnih kuhinj, opozarjajo, da so za letno kuhinjo primernejše vgradne naprave, ki so odporne na vremenske vplive. Manj odporne naprave naj bojo prenosne, da jih lahko v primeru slabega vremena pospravimo v notranjost. Prenosne naprave so hkrati primernejše za manjše letne kuhinje, saj tako ne zavzemajo prostora, ko jih ne potrebujete.

Sezona kuhanja na prostem je že v polnem teku, zato ne odlašajte z naročilom. Naročite svojo letno kuhinjo še danes na 059 100 150 ali obiščite Dukinov razstavni salon v Ljubljani ali Ljutomeru. Za več informacij o letnih kuhinjah CookOUT® podjetja Dukin obiščite njihovo spletno stran, kjer si lahko s pomočjo spletnega konfiguratorja oblikujete svojo sanjsko letno kuhinjo.

Obiščite ponudnika DUKIN d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte POVPRAŠEVANJE za smetarnike.

DUKIN d.o.o.

Babinska cesta 6A
9240 Ljutomer
Slovenija