Arhitekt vam bo izdelal projektno dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja, zato naj idejni načrt hiše vsebuje vse podrobnosti gradbene konstrukcije – med drugim optimalno razporeditev električnih in strojnih inštalacij, upoštevajoč zakone gradbene fizike in požarne varnosti.

V arhitekturnem biroju vam pomagajo tudi pri odločanju o izboru gradbenih materialov in notranje opreme, tako da se čim bolje prilegajo v bivalne prostore glede na tloris.

Premišljeno načrtovanje doma

S premišljenim izborom materialov in razporeditvijo prostorov ter hišne napeljave pa hkrati zmanjšate stroške končne investicije, zato naj bo vodilo pri načrtovanju doma predvsem funkcionalnost. Zahtevajte 3D prikaz vaše hiše, saj tako najbolje vidite in si predstavljate, kakšna bo končna podoba novega doma.

Priprava idejnega načrta, projektne dokumentacije in pridobitev gradbenega dovoljenja je več mesecev trajajoč postopek, ki se ga lotite premišljeno, da se izognete zapletom pri gradnji. Arhitektu dostavite geodetski posnetek parcele, na kateri bo stal objekt, iz katerega so razvidne reliefne podrobnosti in potek infrastrukture, tako da bo idejni projekt optimalno prilagojen lokaciji zemljišča.

 

Dober načrt vsebuje podrobnosti

Dober arhitekt pripravi več kreativnih predlogov in rešitev, obenem pa upošteva vaše želje ter vas seznani z morebitnimi omejitvami pri uresničevanju konkretnih zamisli. Že pri načrtovanju doma je namreč treba upoštevati čim več podrobnosti, da vam izvajalci gradbenih del ne bodo kasnejše spremembe in popravke dodatno zaračunali.

Preden se dokončno odločite, katerega izvajalca gradbenih ali obnovitvenih del boste najeli, pa preberite nasvete v tem članku.

Pravega obrtnika ali gradbeno podjetje najdete v Adutovi bazi ponudnikov, kjer lahko brskate po dejavnostih izvajalcev, lokacijo ponudnika pa poiščete kar na zemljevidu.