Vsak lastnik hiše se po vsej verjetnosti zaveda, kako pomembna je urejenost okolice vašega domovanja, saj gre tu predvsem za povečano funkcionalnost celotnega prostora. To je seveda v interesu vsakega prebivalca, saj si na ta način precej olajšamo bivanje. Vsekakor je ureditev celotne okolice precej znaten zalogaj, kjer se marsikdo znajde v dilemi. V poplavi vseh opravil ta oseba kmalu izgubi voljo in celoten proces se ponovno zavleče. Pripravili smo vam hiter izbor idej, ki lahko močno izboljšajo izgled in funkcionalnost celotne okolice hiše.

  1. Dovoz

Marsikdo se ne zaveda, kako nujno je, da imamo urejen dovoz do hiše. Ne samo, da bo močno olajšal izstopanje in vstopanje v vozila ob slabem vremenu, kjer je blato in umazanija glavni sovražnik, temveč bo tudi dopolnjevalo celostno podobo. Tlakovani kamniti dovozi so poleg svoje dolgotrajne življenjske dobe, vzdržljivosti in možnosti lahkega vzdrževanja tudi precej estetski in so lahko prava paša za oči. Lahko se seveda tudi odločimo za asfaltiran dovoz, ki sicer ne ponuja estetike tlakovanega, a bo kljub temu vzdržal vse vremenske pogoje in obrabo, kar pa je ponavadi glavna naloga urejenega dovoza.

  1. Garažni nadstreški

Glede na to, da smo pri dovozih, je na mestu, da omenimo garažne nadstreške. Današnje moderne različice so se po izgledu že precej oddaljile od klasičnih lesenih in betonskih. Precej priljubljene so kombinacije stekla, nerjavečega jekla in lesa, ki lahko ob primerni izvedbi izpadejo izjemno estetsko in uglajeno. Pametno je, da se odločimo za kvalitetne in močne materiale, ki bodo lahko zavarovali vozila pred točno in podobnimi nezgodami, hkrati pa sestavljali dovolj močno konstrukcijo, ki bo brez problema kljubovala močnemu vetru in staranju. V današnjih časih, se vsa dela izvajajo po meri, kar seveda drži tudi za nadstreške, zato je končni rezultat glede izgleda popolnoma prepuščen vam.

  1. Ograje

Na vrtu vsaj v toplejših mesecih preživljamo veliko časa, ki ga namenimo sproščanju, hobijem ali družini. Varnost, zasebnost in mir se tako začne graditi pri vrtni ograji. Lahko bi rekli da je prva meja med vašim domovanjem in vso okolico, zato je primerno, da je le-ta narejena kvalitetno in v skladu z vsemi vašimi željami. Izbirate lahko med vsemi možnimi vrstami materialov, med katere spadajo tudi kovine, les in PVC, te pa nadaljnje kombiniramo z različnimi letvami, polnili in glede na svoje želje prilagodimo višino ter barvo ograje.  Za primer; kovane ograje ponujajo izjemen videz, trdnost in dolgoživost samega izdelka… ki pa je žal pogojena z izjemno visoko ceno. V primeru, da iščemo bolj cenovno ugodno rešitev, se raje odločimo za leseno, ki je ob primerni obdelavi materiala precej vzdržljiva, poleg tega pa ponuja prijeten domač videz in toplino. Nadaljnje lahko izbiramo še med žičnatimi ograjami, PVC ali kombinacijo naštetih, omejitev je zgolj vaša domišljija.

 

  1. Vrt

Sama ureditev vrta je za marsikoga precej širok izraz in deluje kot dolgotrajno in naporno opravilo. To sicer do neke mere drži, a obstaja dejstvo, da lahko s pametnim razporejanjem dela in logičnim načrtovanjem hitro rešimo mnoge zaplete. Za urejen vrt, je ključnega pomena, da ločimo prostore po njihovem namenu. Grede in ostale ”delovne površine” naj bodo ločene od prostora, ki je namenjen preživljanju prostega časa, hkrati pa je pametno, da so blizu izvira vode in vrtnega orodja. Pametno načrtujte prehode in z raznimi vizualnimi dodatki razdelite vrt, saj bo funkcionalna ureditev v končnem močno prispevala k celotnemu izgledu vašega vrta.

 

  1. Luči

Slej ko prej, se ob urejanju okolice hiše vrnemo do osvetljave. Ta že od nekdaj ne služi zgolj estetiki oz. to sploh ni bil njej prvotni namen, kar pa se z razvojem trga seveda spreminja. Pametno postavljene stenske luči lahko močno olajšajo vaše gibanje okoli hiše v temnejših delih dneva, vrtne luči pa lahko poleg lažjega gibanja v temi pogosto omogočajo popolnoma spremenjen videz, ki bo vedno znova navdušil vaše goste. Prav zato je pomembno, da imamo vrt primerno urejen, saj lahko le tako uspešno kombiniramo funkcionalost osvetlitve z njenimi estetskimi vidiki.

Seveda se urejanje okolice vaše hiše ne konča pri zgoraj naštetih elementih, kar pa ne pomeni, da za izgled niso ključni. Obstaja mnogo ostalih dodatkov, ki se na seznam niso uvrstili, pod njih pa bi lahko šteli razne terase, vodnjake, škarpe, odtoke itd, kar pa ni namen tega prispevka. V primeru, da si želite renovirati okolico vaše hiše, vam spletni portal Adut.si omogoča skoraj neomejeno število usposobljenih mojstrov iz vseh naštetih področij, ki vam bodo lahko svetovali in pomagali pri uresničevanju vaših sanj.

Obiščite ADUT-ov portal – Vse za dom in vrt – gradnjo in obnovo.

Med PONUDNIKI poiščite storitev, ki jo potrebujete… od tlakovanja, asfaltiranja, garažnih nadstreškov, različnih zunanjih ograj… do ponudnikov ureditve vaše okolice, vrta in osvetlitve okoli vaše hiše…

PRELISTAJTE ADUTOV KATALOG ali iščite med PONUDNIKI. Več na www.adut.si