Prenove starogradenj in gradnje novih sodobnih hiš so iz materialov, ki dobro tesnijo in hkrati zelo slabo prepuščajo vlago. Zato se celo v novih hišah pri takšni gradnji pojavljajo težave z odvečnim kondenzom, ki se večinoma nabira na notranji strani okenskih stekel, na zidovih pa se pojavijo temni, vlažni madeži ter kasneje plesen.

Enake težave nastopijo tudi takrat, ko v hiši zamenjamo okna ali hišo zapremo z novo energijsko učinkovito fasado. Za kakovostno in zdravo bivanje je nujno potrebno, da vse bivalne prostore redno in učinkovito prezračuje­mo. Naravno prezračevanje z odpiranjem oken je zamudno in predvsem energijsko zelo potratno.

Vse to lahko preprečimo s samo eno lokalno prezračevalno napravo Blauberg. Prisilno prezračevanje s prezračevalnimi napra­vami, ki vsebujejo rekuperator, je energijsko zelo učinkovito, ni zamudno in je zelo enakomerno, saj nam nenehno zagotavlja svež zrak.

Kaj so lokalne prezračevalne naprave z rekuperatorjem Blauberg?

To so naprave za prezračevanje, ki z minimalno izgubo energije iz prostora izčrpajo slab zrak in ga nadomestijo s svežim. Ta proces traja 70 sekund v tlačno smer in 70 sekund v sesalno smer. Takšno prezračevanje je energijsko zelo učinkovito, poteka enakomerno in nenehno zagotavlja svež zrak. V prostoru se tako ne kopičijo zdravju škodljivi žlahtni plini, ki jih sicer odstranjujemo z nenehnim potratnim odpiranjem oken. Poleg tega nam prezračevanje zvišuje koncentracijo negativnih ionov, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.

Tiho delovanje (13dB(A)), nizka poraba energije zahvaljujoč EC motorju, senzor vlage, fotocelični senzor, G3 filter, nemška kakovost, moderna oblika in najvišja stopnja rekuperacije toplote (91%) jih uvršča v sam vrh lokalnih prezračevalnih naprav z rekuperacijo. Nameščanje je zelo enostavno, saj ne potrebujemo cevnega razvoda, temveč le okroglo ali kvadratno odprti­no ter električni priključek. Lokalne prezračevalne naprave se nahajajo na seznamu Ekosklada, ki kupcem povrne 25% vrednosti celotne investicije. Lokalne naprave lahko v spomladanskih in jesenskih mesecih tudi izklopimo, kar ne velja za centralne naprave, pri katerih se ne glede na letni čas zaradi cevnega sistema priporoča nenehno delovanje.

 

 

Centralne prezračevalne naprave Blauberg

V ponudbi podjetja Blauberg se nahajajo tudi centralne prezračevalne naprave, ki se prav tako nahajajo na seznamu Eko sklada. Odlikujejo jih največji izkoristki vračanja toplotne do 98%. Za več informacij ali brezplačno informativno ponudbo pokličite uvoznika blagovne znamke Blauberg, podjetje E2E, d.o.o., na telefonsko številko 02 620 98 05 ali pišite na info@e2e.si. Obiščite tudi www.e2e.si.