Pomlad je čas, ko se vse prebuja in cveti. Ljudje smo se predramili iz zimskega spanja in končno smo lahko stopili ven in občutili toplo sonce na obrazu ter se prepustili sladkemu vonju, ki veje od vseh cvetočih cvetlic in dreves.

Je pa pomlad tudi čas, ko je naš vrt pripravljen na nadgradnje. Čas je za načrtovanje vašega sanjskega vrta, ki bo sovpadal z arhitekturo naše hiše in celotno sliko smiselno zaključil v sinergijo.

Zato si v spodnjem prispevku preberite 3 nujne elemente, ki jih mora imeti vsak vrt, da se iz navadnega spremeni v sanjskega!

1. Kotiček z vrtninami in cvetlicami

Kdorkoli pravi, da je lahko dober vrt tudi brez cvetlic, je v hudi zmoti. Namreč ravno barvitost cvetlic je tisto, kar daje vrtu dodatno dimenzijo in življenje. Iz navadnega vrta se spremeni v unikatnega in edinstvenega, saj ima vsak drugačen nabor cvetlic, ki je odraz osebnih želja in preferenc.

Svoj cvetlični vrt si lahko zgradite na veliko načinov. Prvi je seveda klasičen. Naredite si gredice oz. v korita posadite svojo barvno paleto rož in potem opazujetete, kako skozi pomlad vaša hiša postaja vedno bolj barvita.

Lahko pa se stvari lotite na drugačen način. Lahko si omislite visoke gredice. So moderen in edinstven način oblikovanja vašega vrta. Z različnimi višinami gredic si ustvarite vzorce, ki so unikatni in bodo vaš vrt popeljali v čisto nove dimenzije. Poleg tega, visoke gredice prinašajo ogromno pozitivnih lastnost za vaše zdravje ter so veliko bolj efektivne od navadnih gred, saj je zaradi sestave zemlje, rastje bolj uspešno.

2. Kotiček za druženje

Ko pomislimo na vrt, so prva stvar, na katero se spomnimo (seveda poleg cvetlic), pikniki. Druženja s prijatelji ob dobri hrani z žara je ena izmed najljubših vrtnih aktivnosti. Takoj ko se temperatura dvigne nad 20 stopinj, že lahko vohamo omamne arome, ki se dvigajo z vrtov. Vendar piknik ne more biti kar sredi vrta. Za to je potrebno imeti poseben kotiček, ki je malo v senci, ima žar in veliko mizo, kjer se vsi lahko udobno namestijo.

Tak kotiček je lahko lesen podest, ki nam v kombinaciji s pergolo, nudi lepo senco za organizacijo piknika. Druga možnost je samostoječa pergola, ki jo postavite sredi vrta in s tem vzpostavite nekakšno močno točko vrta oz. središče vsega dogajanja. Seveda pa imate lahko tudi letno kuhinjo, kjer imate poleg piknika tudi bolj sofisticirane pojedine in druženja. A na koncu ni pomembna lokacija, pomembni so ljudje in čas, ki ga preživite v njihovi družbi.

3. Vaš kotiček

Vrt je skupen prostor vseh, ki živijo v hiši oz. stanovanju. A vendar si vsak želi imeti nekaj svojega. Morda svojo gredico oz. svoj posebni prostor, kjer bo lahko ustvarjal. To je pomembno, ker bomo potem s srcem skrbeli za ta prostor. Vanj bomo vložili veliko energije in tudi čustev. Vse to bo ta dotični prostor naredilo poseben in edinstven.

Sedaj pa si predstavljajte, da v hiši živijo 4 ljudje. Vsak izmed njih ima en svoj kotiček vrta, kjer ustvarja in vanj vlaga svoje zamisli. Tak vrt postane paleta raznolikosti oz. zmes različnih edinstvenih stilov posameznika. In čeprav na prvi pogled deluje kot kaos, je ob boljšem pregledu zaznati sinergijo stilov, ki vrt sestavi v zaključeno celoto.

4. (SKRITI) Kotiček za razvajanje

Zamislite si. V petek pridete domov iz službe. Ste utrujeni in potrebujete sprostitev. Ali ne bi bilo naravnost fantastično, da imate na vrtu vročo kad, kjer si lahko odpočijete vaše utrujeno telo. Namesto da se uležete na kavč, si odprte steklenico dobrega vina in se potopite v vodo, ter počakate, da pade mrak, kjer nato uživate ob pogledu na jasno zvezdnato nebo. Odlično kajne?

Kotiček za razvajanje je pika na i vsakemu vrtu in definitivno nadgradnja, ki jo boste z veseljem uporabljali. Poleg sprostitve omogoča veliko skupnih trenutkov z vašo boljšo polovico in predvsem tkanje trdnejših vezi, ki se v hitrem tempu življenja hitro pretrgajo.

Ne nazadnje pa se vprašajte: Je še kaj boljšega kot v poletnih mesecih, piknik zaključiti v vroči kadi, kjer se prepustite sproščujočemu objemu vode? Mislimo, da ne!

Za informacije smo na voljo na gsm 041 976 884, ali pišete na domen@hrovat.net, več pa si lahko ogledate tudi na www.hrovat.net