Minilo je že dobro desetletje, odkar so se na trgu pojavili prvi centralni sesalni sistemi, ki so omogočali vklop in izklop centralnega sesalnika na ročaju ter tako začeli s trga izpodrivati sisteme z mikrostikalom v vtičnicah. Naslednjo stopnjo v razvoju so predstavljali centralni sesalni sistemi, ki so omogočali stopenjsko ali brezstopenjsko regulacijo moči sesanja na ročaju sesalnega kompleta. V letošnjem letu pa je največji proizvajalec, ameriško podjetje BEAM, ki je v lasti evropskega velikana Electrolux-a, naredil če korak naprej in predstavil ter na trg poslal prvi centralni sesalni sistem z dvosmerno komunikacijo, imenovan Alliance.

BEAM Electrolux je na trg lansiral prvi centralni sesalni sistemi z dvosmerno komunikacijo.

DVOSMERNA KOMUNIKACIJA

Vklop in izklop ter regulacija moči so na področju centralnih sesalnih sistemov že standard in brez tega si dandanes več ne moremo predstavljati centralnega sesalnega sistema. Pri Electroluxovem BEAM-u že od leta 1957 razvijajo novosti in vodijo smernice razvoja na področju centralnih sesalnih sistemov. Sedaj so ponovno presenetili in javnosti predstavili prvi centralni sesalni sistem z dvosmerno komunikacijo. Izraz enosmerna komunikacija se uporablja pri centralnih sesalnih sistemih s funkcijo vklopa in izklopa ter regulacijo moči, nastal pa je zaradi sposobnosti prenosa omenjenih navodil z ročaja sesalnega kompleta na centralni sesalnik. Pri dvosmerni komunikaciji pa je ta lastnost nadgrajena, saj ima tudi centralni sesalnik zmožnost pošiljanja obvestil in opozoril nazaj na sesalni komplet ter uporabniku omogoča, da je zmeraj na tekočem o delovanju centralnega sesalnega sistema. V primeru nepravilnega delovanja, kakršnih koli poškodb, nepravilnostih na sistemu ali polnosti rezervoarja ga centralni sesalnik o tem obvesti na ročaj sesalnega kompleta. Uporabnik lahko nemudoma po prejetem obvestilu izklopi sesalnik in na priročnem pametnem LCD zaslonu preveri, za kakšno obvestilo ali opozorilo gre.

Zahvaljujoč visokozmogljivem motorju, ki je srce vsakega centralnega sistema, imajo sesalniki kar 5 let fiksne garancije in predvideno dolgo življenjsko dobo, ki jo pri Electrolux-u ocenjujejo na neverjetnih 20 do 30 let. Sam sistem Alliance pa je zasnovan tako, da ga je mogoče vgraditi na večino obstoječih inštalacij ne glede na starost.

DRUGE PREDNOSTI SODOBNEGA CENTRALNEGA SESALNEGA SISTEMA

Med največjimi prednostmi pri izgradnji sodobnega centralnega sesalnega sistema so prav gotovo dolge garancijske dobe posameznih komponent. Nepogrešljive pa so tudi nekatere druge prednosti, kot je vtičnica na centralnem sesalniku, ki investitorju omogoča prihranek pri inštalaciji dodatne vtičnice v prostoru, kjer je nameščen sesalnik. Vtičnica je lahko krmiljena, kar pomeni, da omogoča vse možnosti uporabe kot stenske vtičnice, ali brez krmiljenja. Sodobni centralni sesalniki za delovanje ne potrebujejo vrečk, ampak se umazanija nabira v rezervoarju, ki ga s centralnega sesalnika preprosto odstranite, vsebino stresete v koš za smeti in ga nato ponovno namestite.

Vgrajen je trpežen GORE samočistilni filter, ki ga ni treba pogosto menjevati in imajo dolgo življenjsko dobo. Skrbno izbrani pripomočki in inovativni dodatki uporabniku olajšajo in skrajšajo čas čiščenja.

Vgradnja centralnega sesalnega sistema predstavlja dolgoročno investicijo, ki se investitorju zaradi dolgih življenjskih dob posameznih komponent, nizkih stroškov vzdrževanja in ugodnih cen povrne že v nekaj letih obenem pa zagotavlja najučinkovitejši način čiščenja z nazanemarljivimi prednostmi pred ostalimi načini sesanja.

Obiščite ponudnika OMEGA d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte POVPRAŠEVANJE.

 

OMEGA d.o.o.
Ljutomerska cesta 28, 9250 Gornja Radgona, 02 561 17 62
info@cistilnaoprema.si
www.omegadoo.si

PE LJUBLJANA: Kamniška ulica 25, 1000 Ljubljana, 051 300 041

PE CELJE: Medlog 7f, 3000 Celje, (03) 541 06 33, 051 300 038