V pametni dom vstopimo skozi vhodna vrata. Zakaj bi po žepih in torbah iskali ključe, če se lahko pametni dom začne pri pametni ključavnici, ki jo lahko odprete s telefonom ali PIN številko.

V povprečni družini ima vsak družinski član svoj ključ od vhodnih vrat. Če ga slučajno zjutraj pozabi doma, ostane pred vrati. V takšnih primerih bi bilo odlično imeti pametno rešitev, s katero bi lahko nekako odklenili vrata. Poleg tega bi bilo odlično, če ključev sploh ne bi potrebovali in bi ih imeli na mobilnem telefonu, ki ga tako ali tako s seboj nosimo vedno in povsod. Takšne rešitve so danes realnost.

Popoln nadzor nad ključi
Če ste lastnica ali lastnik pametne ključavnice Danalock V3, lahko torej na klasične ključe kar pozabite. Ustvarite lahko neomejeno število digitalnih ključev za družinske člane in prijatelje, ki jih bodo imeli shranjene v mobilnih telefonih. Ključavnica je kompatibilna s pametnimi rešitvami ZigBee, Z Wave in Apple HomeKit.
Pametna ključavnica Danalock V3 je motoriziran elektronski sistem odklepanja vrat, ki ga na notranji strani vrat namestimo na obstoječ cilindrični vložek, upravljamo pa ga preko aplikacije na pametnem telefonu. V notranjosti pametne ključavnice Danalock V3 je motor, ki obrača cilinder ter s tem vrata odklepa ali zaklepa.

Z Danalock V3 vrata lahko odpiramo na različne načine:
• Z notranje strani z roko obrnemo ročaj, nato nadzor prevzame motor, ki vrata do konca odklene oziroma zaklene.
• Vrata zapiramo oziroma odpiramo preko aplikacije na telefonu (bluetooth).
• Z zunanje strani vrata še vedno lahko odklenemo s ključem, tako kot pred montažo pametne ključavnice.
• Vrata lahko odklepamo in zaklepamo tudi s kodo – preko brezžične tipkovnice Danapad.
• Na voljo je tudi Danabridge, ki omogoča odpiranje na daljavo in menjavo PIN kod na daljavo.

Idealna rešitev za vrsto različnih primerov
Zgodi se tudi, da prijatelji pridejo na obisk, vas pa zaradi gneče na cesti še ni doma. S pametno ključavnico Danalock V3 bo teh težav konec. Preko aplikacije jim boste namreč lahko poslali “ključ” za vstop ali pa na daljavo odprli vrata. Pri tem lahko določimo tudi dostop za določeno časovno obdobje. To pride zelo prav v primeru, ko stanovanje oddajamo najemnikom ali turistom. S pomočjo aplikacije lahko seveda dostop tudi kadarkoli prekinemo.

Enostavna montaža
Prednost pametne ključavnice je predvsem v tem, da za rešitev ni treba menjati vrat ali opravljati večjih posegov na obstoječih. Danalock V3 ustreza skoraj vsem standardnim tipom ključavnic, namestitev pa je skrajno preprosta. Dodatnih velikih lukenj na vhodnih vratih se torej ni treba bati. Pa še ena prednost, ki potrjuje enostavnost montaže – do vhodnih vrat ni potrebno napeljati električnih kablov, saj pametna ključavnica deluje s pomočjo baterije, ki zdrži do 9.000 aktivacij, kar tudi ob vsakodnevni uporabi lahko pomeni več kot 12 mesecev. Da pa ne bi bilo neprijetnih presenečenj, lahko stanje baterije stalno nadzorujete preko aplikacije na pametnem mobilnem telefonu. Še nekaj zelo pomembnega. Če bi se slučajno zgodilo, da bi Danalocku V3 zmanjkalo baterije ali bi se zgodila kakšna druga neprijetnost, ta moderna pametna ključavnica ne izključuje možnosti odklepanj vhodnih vrat z zunanje strani s klasičnim ključem. Še vedno jih torej lahko odklepamo “po starem.” Ker je pomemben tudi izgled ključavnice, se lahko Danalock V3 pohvali z elegantnim skandinavskim dizajnom. Je minimalistično oblikovana, na voljo je v srebrni barvi in se lepo poda k skoraj vsakim vratom.
Več informacij najdete na spletni strani www.vovko.si/danalock-v3. (P.R.)


VOVKO d.o.o.
Setnikarjeva 1, 1000 Ljubljana
T: 01 / 423 00 90, F: 01 / 257 19 20
info@vovko.si, www.vovko.si

Trgovina PE Setnikarjeva,
Setnikarjeva 1, Ljubljana
T: 01 / 423 60 15, setnikarjeva@vovko.si

Razstavni salon Setnikarjeva,
Setnikarjeva 1, Ljubljana
T: 080 30 09, salon@vovko.si

Trgovina PE Citypark,
Šmartinska cesta 152 G, Ljubljana
T: 01 / 523 35 13, F: 01 / 523 35 14,
citypark@vovko.si