Davit® je regulator, ki pokriva vse na trgu poznane ogrevalne sisteme individualnih zgradb. Regulator se vgradi in nastavi na obstoječ ali nov ogrevalni sistem, nudi optimalno izrabo različnih virov energije in samodejno upravljanje med njimi.
Regulator je modularno nadgradljiv, lahko raste z vašo zgradbo in poleg poznanih virov pokriva tudi vire in porabnike, ki se bodo pojavili v prihodnosti. Monter regulatorja Davit lahko izpolni individualne želje uporabnika, brez prekinitve delovanja ogrevnega sistema. En modularen krmilnik za krmiljenje celotnega ogrevanja sedaj zamenjuje več vgrajenih krmilnikov. Je zmogljiv in preprosto nadgradljiv, saj lahko krmilimo 5 ali več ogrevalnih krogov (talno, stensko, stropno ali radiatorsko ogrevanje, itd.) ter pripravo sanitarne vode. Omogoča popoln in ekonomičen nadzor nad ogrevanjem.
Naj bo to ogrevanje s kaminom, toplotno črpalko, plinskim kotlom, sprejemniki sončne energije ali drugimi viri energije, regulator Davit je sistemski integrator, ki poskrbi za njihovo optimalno izkoriščenost in s pametno regulacijo znižuje stroške. Lahko se vgradi v obstoječ ali nov ogrevalni sistem in s pametnim preklapljanjem med posameznimi viri energije optimira delovanje vašega ogrevalnega sistema. Davit poleg običajnih porabnikov lahko pokrije tudi vire, ki se bodo na trgu pojavili šele v prihodnosti.

Preprost za uporabo in varčen
Sistem ima možnost zbiranja vse proizvedene energije v zalogovnik (kotli na polena, toplotne črpalke, solarni sistemi). Ob vgrajenem zalogovniku se zmanjša število vklopov posameznih virov energije in s tem poveča njihov celoletni izkoristek. Zaradi svojih funkcionalnosti je prihranek energije 15 % . Je varčen tudi v svojem delovanju, zase porabi le 8W na uro (A+). Manjše število vklopov vira energije ima za posledico daljšo življenjsko dobo naprav, ki so vir vaše ogrevne energije.

Kaj zmore Davit?
Davit rešuje večino težav v individualnem ogrevanju zgradb. Sam, eden za vse, kakor David proti Goljatu, premaguje težave, ki jih povzroča vgradnja več regulatorjev različnih ali enakih blagovnih znamk. Posamični regulatorji s svojo regulacijo, vsak s svojo pametjo in vsak z ločenimi nastavitvami med seboj neusklajeno upravljajo z viri energije, povzročajo povečano porabo, slabo voljo in velikokrat potrebujejo ročno intervencijo. Davit je en regulator, ena naprava in en sistem, ki samodejno uravnava in odpravlja vse težave v sodobnem ogrevalnem sistemu.

Kako se upravlja Davit?
Sistem Davit omogoča vse sodobne poti upravljanja. Poleg ročnega upravljanja na regulatorju, kjer s pomočjo enostavnega menija v slovenskem jeziku lahko spreminjamo nastavitve, lahko ob ustrezni konfiguraciji in povezavi regulatorja v domače računalniško omrežje do ogrevalnega sistema dostopamo preko interneta. Pri vgradnji spletnega vmesnika omogoča spremljanje, spreminjanje in pregledovanje željenih nastavitev preko spletnega brskalnika; ob neželjenih dogodkih pa uporabnika obvešča preko elektronske pošte.
Najbolje je, da prepustite skrbi za vaše udobno bivanje strokovnjaku. V kolikor imate individualne želje, se jim lahko ustreže s programsko nadgradnjo, ki jo vaš mojster, monter ogrevalnih naprav izvede brez prekinitve delovanja. Regulator Davit temelji na prosto programabilnemu krmilniku Samson Trovis in združuje več kot 30-letne izkušnje pri vodenju ogrevalnih sistemov.

Mnenja uporabnikov
Dobra stvar ta regulator. Smo dali priklopit na toplotno črpalko in kotel na k-olje. Problem je bila regulacija od Seltrona in regulacija od toplotne črpalke. Enostavno zadeve niso šle regulacijsko vkup, tako da mi je večkrat zadeva ušla in smo imeli razmerje med elektriko in ogrevanjem pri črpalki pod 1:1 ker je bilo zunaj že kar nekaj v minus in sem tudi v denarnici delal minus. Sedaj po vgradnji nove regulacije DAVIT lahko nastavim ob kateri zunanji temperaturi se izklopi TČ in prevzame peč na olje kar je super!
Tomaž Boh
V začetku jeseni smo se preselili v objekt letnika 1990 in po velikih stroških z ogrevanjem na olje smo ogrevanje preuredili na pelete. Obstoječa regulacija objekt je bila sodoba in vodena po vremenu a vendar smo se odločili za zamenjavo z regulacijskega sistema s sistemom DAVIT, ravno zaradi možnosti spremljanja porabe in nastavitev ogrevnja preko interneta. Zaradi možnosti spremljanja smo lahko kaj hitro ugotovili kje so možnosti prihrankov in posamične veje ogrevanja smo tako lahko vregulirali optimalno. Poraba energenta, peletov se nam je zmanjšala za 34% ravno zaradi naprednih funkcij regulacije ogrevanja DAVIT.
Albert Kranjc
V privatni hiši sem imel že leta vgrajeno regulacijo peč na olje, peč na drva in tudi solarne kolektorje. Za sanacijo sistema sem se odločil ker je bilo vklapljanje oljne peči potem ko mi je ugasnila peč na drva vedno le ročno in šele ko se je hiša ohladila sem vedel da je potrebno vklopit. Podobno je bilo s sanitarno vodo in solarnimi kolektorji, tako da sem se odločil vgraditi nekaj kar bo upravljalo vse te vire. Tako sem dal vgraditi regulacijo ogrevanja DAVIT, zadevo lahko le priporočam sedaj nimam več lukenj da pozabim ker vse dela samodejno, naložim peč na drva in ker se zadeva regulira sama , ko zmanjka ognja se vžge peč na olje, oz. če je dovolj sonca pa mi iz solarnih kolektorjev dogreva vodo. Razmišljam še da bi dokupil še modul za intenet da bi lahko od daleč pogledal ogrevanje in vklopil alarmni sistem, katerega večkrat pozabim vklopiti.
Rajko Zupančič

Za več informacij obiščite www.davit.si.