Grafovi kupci po celem svetu, dnevno prihranijo 160 mio. litrov dragocene pitne vode. Deževnica je uporabna povsod kjer ni potrebe po pitni vodi. Z deževnico lahko nadomestite do 50 % pitne vode.

Bodite pametni in uporabljajte brezplačno deževnico. Prihranite pri mesečnih stroških.

Z uporabo deževnice lahko prihranite do 50 % pitne vode Pitna voda postaja zelo draga. V zadnjih 20-ih letih se je glede na odstotke podražila več kot vsa goriva. Cene bencina so se v tem obdobju dvignile za cca. 150 odstotkov, cena pitne vode pa za kar 350 odstotkov. Z okoli 130 litrov porabe vode na dan po osebi je to kar precejšen strošek in velika obremenitev za okolje. Vedeti moramo, da v današnjih časih pitna voda do naših pip ne priteče sama od sebe. Za zmanjšanje porabe pitne vode in s tem zmanjšanje mesečnih stroškov ter zmanjšanje obremenjevanja okolja lahko tudi mi marsikaj storimo. Z uporabo deževnice za splakovanje WC školjk, pranje perila, pranje avtomobila in zalivanje vrta prihranimo do polovice dragocene pitne vode, ne da bi pri tem trpelo naše udobje.

Uporaba pitne vode

tuširanje

pomivanje posode

umivanje

kuhanje/pitje

ostalo

 

Uporaba deževnice

WC kotlički

pranje perila

zalivanje vrta

pranje avtomobila/čiščenje

Vse za dobro kvaliteto vode Večina gospodinjstev še vedno uporablja dragoceno pitno vodo za WC kotličke, pranje perila ali zalivanje vrta. Z enostavno vgradnjo podzemnega rezervoarja npr. CARAT ali PLATIN ter dodatne opreme, pridobite enostaven ter cenovno ugoden sistem za uporabo deževnice. Glede na vedno višjo ceno vode, se vam nakup hitro povrne. Upoštevajte tudi nove prispevke, ki so nam jih začela zaračunavati komunalna podjetja. prispevek za padavinske vode. Za normalno delujoč sistem potrebujete: rezervoar (pohoden ali povozen) s teleskopskim pokrovom, ki je poravnan s terenom, filter preko katerega se deževnica, preden le-ta vstopa v rezervoar očisti ter črpalko za distribucijo vode do porabnikov. Rezervoarji so dovolj močni, da jih lahko ob pomanjkanju prostora na vrtu vgradimo tudi v parkirišče ali dovozno pot. Še več informacij o sistemih za deževnico, poiščite na internetni strani: www.cistilnenaprave-dezevnica.si. Tu si lahko izračunate tudi primerno velikost vašega rezervoarja.

Enostavna priključitev ter izvedba Priključitev dveh največjih porabnikov pitne vode, in sicer WC kotlička in pralnega stroja, na sistem za izrabo deževnice, priporočamo vsem novo graditeljem in vsem, ki se lotevajo večjih gradbenih posegov v hiši (prenova kopalnic ipd.). Za uporabo deževnice v hiši je potrebna namestitev dvojnih cevovodov do porabnikov. Za tiste, ki pa želijo uporabljati vodo samo za zalivanje, pranje avtomobila in čiščenje okrog hiše, pa poleg namestitve rezervoarja z vgrajenim filtrom in npr. potopnim črpališčem ponujamo tudi elemente za enostaven in udoben odjem vode kjerkoli na vrtu.

Več si preberi na spodnji povezavi:

⇒ Deževnica od A do Ž

ARMEX ARMATURE d.o.o., Ivančna Gorica, 01/78 69 270, www.cistilnenaprave-dezevnica.siinfo@armex-armature.si