Podjetje Dines je bilo ustanovljeno leta 1989 in uspešno deluje že več kot 25 let. Že od samega začetka jih zaznamuje sodelovanje s korporacijo FUJITSU. Tako lahko pri njih dobite toplotne črpalke, klimatske naprave, hišne prezračevalne sisteme z rekuperacijo in še mnogo drugega.

Zaradi uspešnega poslovanja in zaupanja kupcev so prodajni program sproti dopolnjevali in izoblikovali zanimivo ponudbo tako za večje investitorje kot tudi za inštalaterje in male končne kupce. Odlikujejo jih predvsem strokovnost, konkurenčnost ter zagotavljanje vzdrževanja in servisiranja z lastno servisno ekipo.

Toplotne črpalke zrak/voda

Toplotne črpalke zrak/voda so se dodobra uveljavile v slovenskem prostoru za ogrevanje novo zgrajenih hiš, adaptacij, pasivnih objektov ter so se izkazale tudi kot dodaten ali samostojen vir pri ogrevanju v že obstoječih sistemih. Toplotne črpalke FUJITSU Waterstage lahko ogrevajo in hladijo vse zgoraj naštete tipe gradenj. Odlikuje jih odličen Siemensov krmilnik, ki je osnova za delovanje. Med drugim omogoča priključitev dveh neodvisnih ogrevalnih krogov, brezžičnega termostata in zunanjega tipala, povezavo z drugim virom ogrevanja, nadzor preko interneta, itd.

Toplotne črpalke FUJITSU Waterstage serijo HIGH-POWER odlikujejo predvsem najvišja kvaliteta in največja zmogljivost. To dokazuje z izredno zmogljivim gretjem, ki obdrži nazivno moč tudi pri -15˚C (A-15/W35) (Model W0YK112LCT) in visoko temperaturo vode 60˚C (pri zunanji temp. -20˚C). Visok COP 4.3 (A+07/W35, model W0YK112LCT) ter široko območje delovanja (od -25˚C do 35˚C). Primerne so tudi za radiatorsko gretje dobro izoliranih hiš. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.dines.si/toplotne-crpalke-zrak-voda-waterstage.

Klimatske naprave

Podjetje FUJITSU je eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev klimatske opreme tako za hišno kot tudi za poslovno uporabo. Visoka stopnja udobja, povezana z energetsko učinkovitostjo, je sinonim za klimatske naprave FUJITSU. Z uporabo najnovejše inverterske tehnologije zagotavljajo prijetno okolje pri delu in vsakdanjih opravilih. Klimatski napravi tipa LT in LU (na sliki) sta dobili vrsto dizajnerskih nagrad, kot so:
– Good design award 2011
– iF product design award 2012
– Reddot design award winner 2012.

Oba tipa klim sta oblikovalsko dovršena, saj še nobeni od klimatskih naprav ni uspelo osvojiti vseh treh nagrad za dizajn skupaj. Tudi dimenzijsko sta zelo prijazni do uporabnika in monterja, saj so mere notranje enote le VxŠxG=282x870x185mm ne glede na moč posamezne enote. Kljub ”skromnim” meram imata klimi visoko zmogljiv toplotni izmenjevalnik in izredno močan ventilator.

Hišni prezračevalni sistemi DANTHERM

V letošnjem letu so postali tudi pooblaščeni prodajalec danskih hišnih prezračevalnih sistemov Dantherm. Dantherm je pri razvoju svojih hišnih rekuperacijskih naprav uporabilo znanje in izkušnje iz 50 letne tradicije razvoja ter proizvodnje prezračevalnih naprav za poslovne uporabnike. S tem so razvili inteligentne rešitve, preproste za montažo in uporabo. Seveda ob tem niso pozabili na učinkovitost in visok izkoristek električne energije.

Vse to dokazujejo s pridobljenimi certifikati, še posebej so ponosni na certifikat, pridobljen pri ugledni mednarodni inštituciji Passivhaus Institut. Prav tako izpolnjujejo vse zahteve za pridobitev nepovratnih sredstev s strani Ekosklada. Rekuperatorji Dantherm predstavljajo odličen kompromis med izkoristkom prenosnika toplote in porabo električne energije. Prav tako nudijo možnost različnih načinov vgradnje in enostavno, uporabniku prijazno upravljanje ter vzdrževanje. Horizontalni izvedbi omogočata vgradnjo tudi v neogrevane dele stanovanja ter v spuščene stropove.

Ključne prednosti Dantherm-ovih rekuperatorjev so:

– avtomatsko delovanje preko vgrajenega senzorja vlage,
– visok izkoristek vračanja toplote –  do 95%,
– certifikat za vgradnjo v pasivne hiše,
– EC motorji z ekstremno majhno porabo ventilatorjev,
– enostaven zagon naprave z nastavitvijo pretoka zraka direktno na enoti,
– modeli HCV se lahko vgradijo v omaro dimenzije 60×60 cm,
– aluminijasti protitočni prenosnik toplote z visokim izkoristkom in nizkim padcem tlaka.

Ostale tehnične podatke si oglejte na spletni strani www.dines.si/hisno-prezracevanje/rekuperatorji.