Nerjavno jeklo je zaradi posebnih lastnosti nepogrešljiv material, iz katerega je mogoče izdelati različno opremo in dodatke za dom. Ne le v kuhinji in kopalnici, izdelki iz jekla so praktični tudi za druge namene.

Nerjavno jeklo je zelo odporna zlitina materialov, zato ni uporaben samo v kuhinji, kjer se običajno najpogosteje uporablja, temveč tudi drugje. Čeprav med najpogosteje izdelane predmete iz tega materiala štejemo gospodinjske aparate, jedilni pribor, umivalnike ter druge kuhinjske ali kopalniške elemente, lahko iz njega ustvarimo tudi ustvarjalne arhitekturne podrobnosti, pohištvo, svetila, stopnišča in ne nazadnje celo kopalno kad. Je nadvse trpežen material, primeren za zunanjo rabo, izgradnjo fasad, enostaven za čiščenje in oblikovanje zanimivih geometrijskih oblik, možno ga je tudi v celoti reciklirati.

Pri postavljanju terase je nerjaveče jeklo nadvse dobrodošlo, saj so vrtno pohištvo, cevi, kamini, ograje ali druge jeklene konstrukcije odporni na vse vremenske vplive. V kombinaciji z lesom, kamnom ali drugimi materiali so jekleni izdelki odlična dopolnitev zunanjemu prostoru, saj jih odlikuje vzdržljivost, zato so primerni tudi za izdelavo ogrodij otroških igral, nadstreškov, vrtnih ali stopniščnih ograj, vrat ali streh. Zaradi protipožarnih lastnosti iz različnih vrst nerjavečega jekla izdelujejo tudi dimnike, ki so enostavni za vgradnjo, lahki in zrakotesni.

Trendi 2016

Namesto naravne srebrne barve izdelkov iz nerjavnega jekla se veliko oblikovalcev odloča, da jekleno površino prebarvajo v določeno barvo. Letos so še posebej trendovski črni gospodinjski aparati in mešanje različnih kovin, zato jeklo vsekakor ne sme manjkati v domu in okolici, če želite ustvariti sodobno bivalno okolje. Jeklene skulpture, mize in druga oprema imajo lahko ravne geometrijske linije ali so zaobljenih organskih oblik; v vsakem primeru bodo še bolj izstopale v kombinaciji s steklom, lesenimi ali kamnitimi površinami.

Ponudniki izdelkov:

METAL PROFIL d.o.o. – jeklene konstrukcije…www.metal-profil.si
PASARSTVO JANEZ MAZI s.p. – ograje, konstrukcije…www.pasarstvo.com
BARJAN d.n.o. – stopnice…www.stopnicezavsakdom.si
GREGOR DERMASTJA, s.p. – ograje, nadstreški…www.dgk-kljucavnicarstvo.si
TETIVA d.o.o. – nadstreški, ograje…www.tetiva.net
SKOČAJ VLADO s.p. – nerjavni dimniki…041 642 036
KARODI d.o.o. – nerjavni dimniki…www.karodi.si