Kopalnica je vsekakor prostor, brez katerega si vsakodnevno življenje težko predstavljamo. Vsi se dobro zavedamo higienskega pomena tega prostora, a hkrati mora služiti tudi sproščanju (prijetna vroča kopel ali zgolj sproščujoča prha), zato je pomembno, da se v tem prostoru počutimo dobro in zadovoljno. Razni uporabni dodatki nam lahko kopalnico naredijo še bolj udobno in funkcionalno, kar se bo poznalo v vsakem trenutku, ko boste ta prostor uporabljali. V današnjih časih nam je na voljo skoraj neomejen trg in poplava izdelkov. Za vas smo pripravili kratek izbor idej, ki vam lahko pomaga pri izbiri.

 1. Talno gretje

V zadnjih časih vedno več ljudi odloča za talno ogrevanje, saj prinaša mnogo ugodnosti, ki jih pri klasičnem ogrevanju ni. Poznamo dve vrsti tega ogrevalnega sistema, ki se razlikujeta predvsem v ogrevalnem mediju. Prvi je toplovodno ogrevanje, pri katerem so pod tlemi položene plošče, nato pa so po teh ploščah speljane cevi. V teh ceveh kroži topla voda, ki to toploto oddajo  enakomerno po celotnem prostoru. Pri električnem talnem ogrevanju je princip delovanja precej podoben, kjer se tako imenovane ”električne preproge” vgrajuje pod keramične, pvc ali lesene talne obloge, nato pa jih nadzorujemo preko termostata. Prijetno ogreta tla v kopalnici so izjemen dodatek, saj ponujajo čisto novo stopnjo topline in udobja. Nič ni prijetnejšega od prijetno ogretih tal na katera stopite po osvežujoči prhi.

 1. IR Paneli

Torej, kot nam pove že samo ime, gre v osnovi za grelne panele (plošče), ki jih preprosto pritrdimo steno ali strop. Zaradi svoje ekonomičnosti, preproste uporabe in izjemne grelne sposobnosti so dobrodošel dodatek v katerikoli kopalnici, poleg tega pa zasedajo praktično nič prostora.  IR ogrevanje je zaradi narave svojega delovanja, vsaj po mnogih študijah sodeč, najbolj učinkovit sistem ogrevanja in nadomeščanja toplotnih izgub. Ker se segrejejo predmeti in ne zgolj zrak okoli nas je izguba energije precej počasnejša, ko pa to kombiniramo z odzivnim sistemom, ki se hitro vklopi in segreje, dobimo popoln izdelek.

 1. Masažne tuš kabine

Vsakdo se kdaj znajde v situaciji, ko ima za seboj naporen delovni dan in si ob koncu zaželi sproščujočo prho. Predstavljajte si koliko bolj prijetna bi ta bila, če bi imela še masažne šobe in več nastavljivih nadglavnih ter ročnih prh.  Moderne masažne tuš kabine ponujajo vse to in še mnogo več. Nastavljive stranske šobe z masažo poskrbijo za vaše zdravje in dobro počutje, kjer boste po vsaki prhi kot prenovljeni. Modeli višjega cenovnega razreda vsebujejo tudi ambientno LED osvetlitev, ozvočenje, ventilatorje za prezračevanje in parni generator. Vsekakor izjemen dodatek za vsako kopalnico.

 1. Kopalniški radiatorji in sušilniki

Da ne bo pomote… glede na opevanje ogrevalnih sistemov v prvih dveh točkah, so kopalniški radiatorji na tem seznamu predvsem zaradi druge funkcije. V marsikateri kopalnici namreč služijo kot držalo oz sušilo za brisače. Malenkosti, kot je topla brisača po sproščujoči prhi, so ene od tistih stvari, ki nam po svoje pomagajo izboljšati katerikoli dan. Ne nujna, a vsekakor vsakič izjemno dobrodošla naložba.

 1. Ambientna osvetlitev

Osvetlitev je področje, ki mu prepogosto ne namenimo dovolj pozornosti. Primerna postavitev svetil lahko poskrbi za popolnoma prenovljen izgled vaše kopalnice in vizualno izpostavi določene elemente ali pa zgolj poveča prostor. Lahko si omislimo stensko in stropno LED osvetlitev, katere barvo lahko popolnoma prilagajamo počutju.

Popularna izbira so tudi ogledala, ki imajo vgrajeno robno osvetlitev, ki jo preprosto aktiviramo z dotikom. To poleg svoje uporabnosti tudi deluje kot izjemen stilski dodatek, ki popolnoma prenovi podobo vsake kopalnice.

Ta prostor lahko očitno izboljšamo na mnogo načinov, ki poleg zgoraj omenjenih še zajemajo razne poličke, držala za kozarce, odlagalne košarice, tuš zavese itd. Zaradi ogromnega trga se ne bomo spuščali v podrobnosti, upamo pa, da v našem izboru najdete kakšno idejo tudi za svojo kopalnico, mojstri, ki jih najdete na našem spletnem portalu Adut.si pa vam lahko pomagajo pri pravilni izbiri.

PONUDNIKI:

 • – ARHIKER d.o.o. – salon keramike in kopalniške opreme… www.keramika.club
 • – SOMA d.o.o – salon keramike, vodovodni material, kopalniško pohištvo… www.soma.si
 • – MAKSI SERVIS d.o.o. – adaptacija kopalnic… OB KOMPLETNI ADAPTACIJI PREJMETE PRALNI STROJ GRATIS… www.adaptacije-maksi.si
 • – TAPRO d.o.o. – sanitarna keramika, ploščice, kopalniška oprema… IZKORISTITE 15% POPUST NA VSE ARTIKLE… www.tapro-trgovina.si
 • – METOD VODE – keramičarstvo, kompletna adaptacija – obnova kopalnic… GSM: 041 686 068
 • – BURDURA GREGOR PIRC s.p. – obnova kopalnic, keramičarska dela, kamen… GSM: 041 863 349
 • – J&P d.o.o. – filtri za vodo… www.kinetic-reactor.com 
 • – EKOM d.o.o.  – filtri in mehčalci za vodo… www.ekomfiltri.com 
 • – ELTEH PUNGERL d.o.o. – hišni mojster…iz pipe curlja, popravilo kotličkov… www.elteh-pungerl.si
 • – KALCER d.o.o. – wedi odlična rešitev = TUŠ V NIVOJU TAL – SEJEMSKI POPUSTI… www.kalcer.si
 • – MARJAN ČERVEK s.p. – polaganje keramike, montaža kopalniške opreme… GSM: 041 676 673
 • – TEKA koncept, ŽIGA HOČEVAR s.p. – KERAMOTEKA salon keramike in kopalniške opreme vrhunskih svetovnih proizvajalcev… www.keramoteka.si