Prostora, kjer bi doma shranjevali svojo garderobo ponavadi nikoli ni dovolj (vsaj ne toliko kot bi res želeli). Če pa ste med tisti, ki radi nakupujejo in imajo veliko oblačil, kosov obutve in ostalih dodatkov, boste ogromno in prostorno garderobno omaro še toliko bolj cenili. Ker pa bo ta prostor še vedno omejen, toplo priporočamo, da nakupu garderobne omare posvetite veliko mero premisleka in skrbnega načrtovanja. V sledečem prispevku smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri popolne omare.

VAŠ NAČIN OBLAČENJA NAJ NAREKUJE NOTRANJOST OMARE

Kaj mislimo s tem? Predvsem dejstvo, da vsi ne nosimo dolgih večernih oblek ali poslovnih kosov, kot so srajce, bluze, krila itd. V takem primeru je primerno, da se odločimo za omaro z več visečimi drogi, ki bodo omogočali shranjevanje brez mečkanja tkanine. Nekateri so pravo nasprotje tega in si večinoma lastijo oblačila iz neobčutljive tkanine, ki se lahko zložijo na police…omislite si torej več polic in manj visečih drogov.
Mogoče ste med ljubitelji obutve in vaša kolekcija zaseda že preveliko prostora. V tem primeru se odločimo za garderobno omaro z velikim številnim kvadratnih odprtih predelkov. Te predelki se nahajajo no dnu omare, kar pomeni, da so idealni za shranjevanje škatel za čevlje in samih čevljev. Razmislite torej o vrsti garderobe, ki bo shranjena v omari in končno odločitev prilagodite vašim potrebam.

OBLIKA GARDEROBNE OMARE ZA VSAK OKUS

Tu se gre predvsem za obliko in velikost same omare, ki jo v veliki meri seveda prilagajamo prostoru. Nekateri imajo na voljo manj prostora kot ostali, zato tudi garderobni omari odmerimo primerno velik prostor. V tem primeru se mogoče raje odločite za več komod in omaric.
Če imate dovolj prostora za klasično veliko garderobno omaro, potem vam ostane še odločitev med drsnimi vrati in običajnimi vratnimi stranicami. V čemu je trik? Ker se klasične vratne stranice odpirajo navzven, lahko s tem potencialno zasedejo precej prostora, kar lahko precej zmanjša uporabnost manjših prostorov, kot so recimo spalnice. Prav zato so omare z drsnimi vrati tako priljubljene. Zaradi svoje praktične zasnove zasedajo minimalno prostora, zaradi česar so odlične izbira za manjše ali večje prostore, hkrati pa ponujajo izjemen videz in sistem odpiranja, ki vas bo vsakič znova navdušil


Ker so garderobne omare navsezadnje tako personaliziran kos pohištva, močno priporočamo, da garderobno omaro naročite pri izkušenem mizarju. Ta bo znal natančno upoštevati vaše želje in potrebe, vam ustrezno svetovati in navsezadnje sestaviti omaro, ki vam bo v ponos.
Na spletnem portalu Adut.si lahko najdete mnoge izkušene mizarje, jih preko portala tudi kontaktirate oz. poiščete tistega, ki vam najbolj ustreza. Naša baza ponudnikov se stalno veča in izpolnjuje, zato smo prepričani, da boste brez problema našli mojstra, ki vam bo pomagal na poti do popolne garderobne omare.

Ponudniki:

VENGE d.o.o. – vgradne omare, drsna vrata, otroške sobe, spalnice… www.venge.si

MIZARSTVO ROBI HROVAT – izdelava pohištva po meri… www.mizarstvohrovat.si

R-LES ROK PODRŽAJ s.p. – pohištvo po meri, garderobne omare… www.r-les.eu