Geotermalne toplotne črpalke tako najbolj ekonomičen način ogrevanja, hlajenja in priprave tople sanitarne vode. V preteklosti so bile geotermalne toplotne črpalke edina prava alternativa povlečene zastarelim ogrevalnim sistemom, ki uporabljajo fosilna goriva. Z pojavom zračnih toplotnih črpalk je trend rasti prodaje geotermalnih toplotnih črpalk nekaj upadel, vendar pa je trg geotermalnih sistemov v zadnjih letih znova zaživel, nekaj tudi na računu nezanesljivosti v hrupa zračnih toplotnih črpalk. Z pojavom naprednih strojev za vrtanje ter ponudbo ugodnih paketnih rešitev na ključ od začetka do konca, vedno več ljudi odloča za zanesljiv sistem ogrevanja, ki ima prednosti.

PREJ

POTEM

Nakup geotermalne toplotne črpalke je bil v preteklosti za stranko zahtevno opravilo, ker je od stranke zahteval veliko angažiranja. Za vgradnjo geotermalnega sistema je potrebno sodelovanje tako geologov, podjetij, ki se ukvarjajo z vrtanjem ter vgradnjo vertikalnih zemeljskih kolektorjev – geosond ali vrtin za vodo v primeru vgradnje sistema toplotne črpalke voda – voda, proizvajalcev geotermalnih toplotnih črpalk, projektantov ter inštalaterjev. Ti sistemi so v preteklosti sloveli, kot najbolj zanesljiv, najučinkovitejši in najboljši sistem ogrevanja, vendar je sistem slovel kot zelo drag. Z razvojem sodobnih strojev za vrtanje, PE materiala za geosonde, ter pojavom kompaktnih enot (z in brez vgrajenega bojlerja) pa so cene storitev padle in postale konkurenčne ostalim ogrevalnim sistemom, vračilna doba povrnitve investicije pa kratka.
Postopek nakupa učinkovitega geotermalnega sistema se je z ponudbo geotermalnih paketov na ključ, ki vsebujejo tako vrtanje in vgradnjo geosonde, kakor tudi montažo izbranih geotermalnih toplotnih črpalk izjemno poenostavil.
Postopek nakupa je povsem enostaven, kar si lahko preberete tudi na strani www.geosonda.si Na tej internetni strani, smo za vas zbrali čim več informaciji, ter nekatera pogosta vprašanja, ki se strankam najbolj pogosto porajajo pred nakupom geotermalnega sistema.

Prednost vgradnje takega sistema, so:
– Zanesljivost sistema
– Nizki stroški obratovanja
– Zmanjšanje porabe energije za do 80% v primerjavi v primeru prenove zastarelega sistema na fosilna goriva
– Zanemarljivi stroški vzdrževanja
– Celoletno samostojno ogrevanja objekta in pripravo tople sanitarne vode
– Ni zunanje enote in hrupa
– Trajnost sistema
– Možnost razširitve na skoraj brezplačno pohlajevanje doma s pomočjo modula za pasivno hlajenje
– Online upravljanje na daljavo
– Nizka raven zvoka notranje enote (27-28 dB)
– Geotermalna toplotna črpalka ne pozna odtaljevanja, tako da vso energijo učinkovito uporabi za ogrevanje in hlajenje objekta
– Preverjena tehnologija skozi stoletja
– Možnost aktivnega hlajenja in ogrevanja bazena
– Možnost pridobitve do 5000 eur nepovratnih sredstev Eko sklada, ter dodatnih občinskih spodbud posameznih občin

SPLOŠNE INFORMACIJE
Vas zanima več o ogrevanju in možnostih hlajenja
z uporabo geotermalne energije v povezavi s
toplotno črpalko?

HEMA VAM PONUJA PAKETNE REŠITVE
Paketne rešitve z geotermalnim ogrevanjem
z izbranimi toplotnimi črpalkami Vaillant ter švedsko geosondo Muovitech
ali švicarsko geosondo Haka Gerodur.

Na spletni strani www.geosonda.si
smo za vas zbrali veliko uporabnih informacij.

Več o geotermalnih paketih
HEMA doo
GSM: 041 370 361
e-pošta: info@hema.si
www.geosonda.si