Ko se odločate za prenovo kopalnice, je kompletna adaptacija zagotovo najboljša rešitev, vendar lahko vidne spremembe dosežete že z manjšimi posegi, kot so denimo zamenjava dotrajane kopalniške opreme ali vgradnja novih keramičnih ploščic. Zastarelo kopalno kad, obkrušen umivalnik ali dotrajane omarice je ob adaptaciji zagotovo priporočljivo nadomestiti z novimi elementi kopalniške opreme.

Zamenjajte opremo

Kopalna kad (in/ali kabina za prhanje) je eden najvidnejših delov kopalnice, zato se mora skladati z ostalo opremo in biti sorazmerna z velikostjo prostora. Piko na i dosežete s posebnimi kosi kopalniškega pohištva — bodisi stenske omare bodisi elegantne prostostoječe enote lahko pričarajo zelo dinamičen in praktičen ambient. Zaradi prisotnosti vlage v prostoru mora biti vsa notranja oprema odporna na direktni kontakt z vodo.

Spremenite osvetlitev prostora

V primeru, da želite v kopalnico vnesti več naravne svetlobe, ji dodajte svetlobnik(e) ali strešno okno, če je to seveda mogoče. To je dolgoročno gledano idealna rešitev, saj je naravna svetloba zastonj, svetlobniki pa bodo kopalnico odprli navzven, jo navidezno povečali in naredili vizualno atraktivnejšo. Prezračevanje bo tako izboljšano, zaradi česar boste tudi zmanjšali nabiranje vodne pare in kapljic v notranjosti prostora.

Druga možnost, kako spremeniti osvetlitev najintimnejšega prostora v domu, je zamenjava svetil. Sicer na prvi pogled povsem preprosta ideja se lahko izkaže za zelo učinkovito, če izberete pravi tip svetil — glede na stil vaše kopalniške opreme. Za bolj intimno vzdušje namesto ene večje luči raje izberite več manjših, ki jih namestite na prava mesta, na primer nad ogledalom.

Menjava ploščic

Z zamenjavo stenskih in talnih ploščic najopaznejše posodobite videz te sobe, saj je ponudba kopalniških ploščic izjemno široka; med drugim lahko tudi posnemajo podobo lesa ali naravnega kamna, če želite pridih narave. V majhne kopalnice se denimo najbolje podajo ploščice svetlih (pastelnih) odtenkov in večjih dimenzij, ker preveč barv ali vzorcev na videz zmanjšuje prostor. Površina ploščic je običajno glazirana, da postane povsem gladka na otip, svetleča in enostavna za čiščenje, lahko pa je tudi v mat izvedbi. Neglazirane ploščice so malce težje za vzdrževanje, vendar ne drsijo.

Oglejte si ponudbo:

VODE METOD s.p. – celovita adaptacija in novogradnja  kopalnic…Pokličite na GSM: 041 686 068

INŠTALACIJE GREGA s.p. – adaptacija stanovanj, keramičarstvo, prenova kopalnic…www.instalacije.com
TAPRO d.o.o. – trgovina… vse za vašo kopalnico, izkoristite akcijske cene….www.tapro-trgovina.si
PILREMAG d.o.o. – trgovina keramike in kopalniške opreme…www.pilremag.si