V domu se vedno kopičijo različne stvari in pripomočki, ki povzročajo nered, zato smo poiskali nekaj odličnih idej za organizacijo in shranjevanje, s pomočjo katerih boste vsak prostor ponovno spravili v popoln red.

Sprijaznimo se, čeprav se trudimo domovanje sproti pospravljati, se različni predmeti vedno znova nabirajo po prostorih, zato med najboljše rešitve za odpravljanje nereda spadajo inovativni ali pa samo iznajdljivi načini za trajno organizacijo vseh kotičkov doma. Vsekakor lahko v vsaki sobi pridobite nekaj dodatnega prostora, če izkoristite stene in kote, predvsem pa vertikalni prostor na/ob stenah vse do stropa. Police ali škatle za odlaganje stvari lahko namestite celo neposredno pod strop.

Na primer, na steno v garaži ali kuhinji pritrdite perforirano ploščo, na katero obesite kuhinjsko posodo, pribor ali ne nazadnje vrtno orodje — za hrambo reči v kleti, garaži ali drugje zlahka vzamete tudi pelete ali lesene zabojnike in iz njih sestavite omaro poljubne oblike.

Obstajajo tudi drugi iznajdljivi načini, da v sobi kreirate na pogled privlačno in obenem organizirano mesto, kamor razstavite vam ljube predmete ali vsakdanje gospodinjske pripomočke. Police v kotih so le ena od možnosti, v kot lahko postavite tudi stojalo; v obliko piramide zložite škatle, kovčke … Ob steno prislonite na novo pobarvano lestev in tako ustvarite stojalo za čevlje ali kopalniške reči. V kuhinji in jedilnici je zelo praktično tudi pohištvo na kolesih, ki ga je moč premikati naokoli, ali večnamensko pohištvo za različne namene oz. sestavljivi kosi notranje opreme.

Podporni tram v kuhinji spremenite v stojalo za vinske steklenice, za shranjevanje slednjih si lahko omislite tudi atraktivno leseno ali kovinsko stojalo, ki je svojevrsten okras celemu prostoru. Okoli kamina postavite police v izbrani geometrijski obliki, kamor lepo zložite drva, tako da so videti kot arhitekturni element. Celo območje pod stopniščem zlahka spremenite v dodaten kotiček za hrambo, medtem ko v predsobi že stojalo za dežnik ali organiziran prostor za odlaganje čevljev znatno pripomorejo k večji organiziranosti.

Oglejte si ponudbo:

ROBI HROVAT s.p. – mizarstvo, pohištvo po meri…www.mizarstvohrovat.si
M TOM d.o.o. – sedežne garniture…www.mtom.si