IR PANELI – Odločitev, kako bomo ogrevali svoj dom ali poslovni prostor, je zelo pomembna, saj načina ogrevanja po vsej verjetnosti v naslednjih nekaj letih ne bomo spreminjali. Prav zato je toliko bolj pomembno, da pred odločitvijo dobro razmislimo.

Na sliki vidimo dnevno sobo, ki ima na zidovih postavljene IR panele

Načinov ogrevanja doma je ogromno, predvsem pa je razlika v udobju in stroških, ki jih bomo zanj namenili.
Zagotovo je ogrevanje z IR paneli eno bolj varčnih in učinkovitih, s tem pa tudi zanimivejših načinov ogrevanja v zadnjem obdobju. Nekateri ga poznajo, drugi so zanj slišali, pa o njem ne vedo dovolj, za tretje je IR ogrevanje popolna novost.

Zakaj IR paneli?
Prav IR paneli se najbolj približajo naravnemu procesu segrevanja. Delujejo tako, da posnamejo sončne žarke in že pri nižjih temperaturah ustvarijo občutek ugodja. Primerni so za vse prostore, od dnevnih sob do kopalnic. Pritrdimo jih lahko na stene, les, keramiko, pa tudi na mavčne plošče in druge podlage. Ker gre za modularni sistem ogrevanja, ima vsak izmed prostorov svoj termostat, s katerim lahko prilagajamo temperaturo.

Slika prikazuje dnevno sobo in IR paneli priterjeni na zidu.

 

Skoraj neopazni in izredno učinkoviti
IR paneli EKOWERM
so izbira za zahtevne kupce, ki vedo, kaj je kakovost, trajnost in konec koncev tudi estetika. IR paneli EKOWERM so v celoti izdelani v EU. Vsekakor pa sta prednosti tudi 10-letna garancija in 30 let pričakovane življenjske dobe. Paneli EKOWERM so brez okvirja, bele barve (bela prašno barvana kovina), v prostoru pa jih lahko namestite na steno ali na strop, kjer bodo skoraj neopazni.
Če izpostavljamo prednosti izdelka, zagotovo ne moremo mimo tega, da se ponašajo z izredno učinkovitostjo in do 70 odstotkov nižjo temperaturo hrbtne strani panela, ki je obrnjena proti steni.
IR PANELI LIGHT so najnaprednejši IR paneli na trgu z inovativnim grelnim elementom in omogočajo takojšen efekt ogrevanja, prostor je ogret v le nekaj minutah. IR panel LIGHT je izdelan iz Aluminija in gre za najlažje IR panele na trgu, kar je iz vidika varnosti in enostavnosti montaže pametna odločitev za nakup tega modela. IR paneli LIGHT so opremljeni z vsemi varnostnimi certifikati  CE, TUV, ROHS, GS. Zaščita IP 54 poskrbi, da ga lahko uporabljate tudi v vlažnih kopalnicah.
IR PANELI EKOWERM S+ so izdelani v EU iz kakovostnih materialov in so primerni za ogrevanje proizvodnih hal, skladišč, cerkev, gostiln, restavracij in vseh prostorov z nad standardno višino stropov. IR panele je priporočljivo namestiti pod strop z jekleno vrvjo ali verigo na višino med 3,5m do 10m, odvisno od moči panelov ali na steno z nosilci. Naša strokovna montaža in izkušnje vam zagotovijo prijetno toploto in prihranke pri ogrevanju.
Zaščita pred vodno prho in prahom zagotavlja varno uporabo v vseh pogojih, IR paneli ne oddajajo svetlobe za to je tudi primeren za arhitekturne prostore, kjer bi bila svetloba moteča.
V široki ponudbi IR panelov so na voljo tudi drugi IR paneli v obliki ogledal z LED osvetlitvijo in IR paneli iz stekla, ki omogočajo poleg ogrevanja tudi sušenje brisač in drugih oblačil.

 

Kaj pa stroški?
Prav poraba je največja prednost IR panelov. V primerjavi z drugimi energenti ponujajo IR plošče eno izmed najcenejših in najbolj udobnih ogrevanj. Glede na ostale energente, kot so kurilno olje, plin, električni radiatorji ali leseni peleti, boste prihranili od 15 do 70 odstotkov energije. Manj bi najverjetneje porabili s toplotno črpalko, a je investicija pri toplotni črpalki vsaj še enkrat tolikšna. Najcenejša možnost so dva, a zahtevajo več časa in organizacije.

Upravljanje na daljavo
IR ogrevanje z IR paneli lahko reguliramo s pametnim termostatom preko telefona, tablice ali računalnika. Digitalni termostat SMART WIFI omogoča nadzor nad ogrevanjem kjerkoli in kadarkoli, le da imate dostop do interneta. Kjerkoli ste, lahko preverite trenutno stanje v vašem domu in po potrebi tudi spreminjate nastavitve termostata.

 

Ponudnik je ključen
Da pri nakupu, montaži in konec koncev uporabi IR panelov vse poteka, kot mora, je ključen tudi ponudnik. V podjetju Gatom stranki zagotovijo strokovno svetovanje na podlagi večletnih izkušenj, ponašajo pa se tudi z izredno široko paleto IR panelov.
Nudijo brezplačno strokovno svetovanje in načrt postavitve panelov, brezplačen informativni izračun porabe energije, brezplačno dostavo in hitro ter kakovostno montažo po vsej Sloveniji, ob doplačilu tudi v hrvaški Istri.

Številne zadovoljne stranke potrjujejo tudi njihovo hitro odzivnost in dobavo materialov. »Vložek pri IR panelih se nama je zdel v primerjavi z ostalimi, standardnimi izvedbami ogrevanja, občutno nižji. Tako sva kontaktirala kar nekaj ponudnikov in se na koncu odločila za GATOM. Odzivnost je bila hipna, držali so se vseh dogovorov in tako sva se odločila za nakup. Danes, ko so tu hladni dnevi in prihaja zima ne moreva skriti navdušenja,« je le eno številnih mnenj zadovoljnih uporabnikov.

Hej Tomaž,

“Ob obnovi stanovanja velikega dobrih 40 m2 sva morala poskrbeti tudi za ogrevanje, saj je bila obstoječa centralna kurjava neuporabna. Takrat sva raziskala ponudbo na trgu in tako prvič prišla v stik z IR ogrevanjem. Vložek se nama je zdel v primerjavi z ostalimi, standardnimi izvedbami ogrevanja občutno nižji. Tako sva kontaktirala kar nekaj ponudnikov in se na koncu odločila za GATOM. Odzivnost je bila hipna, držali so se vseh dogovorov in tako sva se odločila za nakup.

Danes, ko so tu hladni dnevi in prihaja zima ne moreva skriti navdušenja. Stanovanje je resnično prijetno, enotno toplo, počutje v tako ogretem prostoru je več kot prijetno. Tudi energetska poraba samega ogrevanja je resnično nizka.

Za IR  ogrevanje do letošnjega leta še nisva slišala in je bilo za naju novost tako in drugače. A danes ne odstopava več – z naslednjim letom se podajava v gradnjo hiše in edina tema, pri kateri sva resnično enotna je, kako jo bomo ogrevali.”

No, takole je. Res sva zelo zadovoljna. Stvar funkcionira briljantno.

Želim ti prijetno zimo, najina bo po tvoji zaslugi zelo topla.

Pozdrav, Janez in Margareta ( ZAGORJE)

V primeru, da IR paneli za stranko niso optimalna rešitev, nudijo tudi druge možnosti, ki jih najdete na spletni strani gatom.eu.

Več informacij na Adut portalu www.adut.si, kjer ponudniku GATOM d.o.o. lahko oddate povpraševanje.

 

GATOM d.o.o.
Usnjarska 9, Kamnik
mobile: 030 679 722