Za shranjevanje vinskih steklenic je najbolje kreativno preurediti prostor v (vinski) kleti, kotiček za zbirko najljubših vin pa lahko hitro ustvarite tudi v drugih predelih doma, v kuhinji, dnevni sobi, pod stopniščem …

V vinski kleti police ali predale za odlaganje steklenic postavite kar ob stene vse do stropa, da čimbolje izkoristite tudi verikalni prostor, ki je na razpolago. Zelo pregledni so odprti predali, s katerimi prihranite največ prostora.

Na stene je prav tako mogoče namestiti kovinska ali lesena držala, na katera lahko zložite vinske steklenice na ustvarjalen način. V dodaten prostor za odlaganje steklenic pa spremenite celo stare lesene zabojnike ali sod, če ga delno odprete in vanj vgradite police.

Vinsko zbirko lahko umestite tudi v druge predele doma, na primer na hodnik ali pod stopnišče, še najbolj praktično in priročno pa je postaviti stojalo ali posebno omaro za vina kar v kuhinjo ali dnevno sobo. V kolikor imate odprt načrt dnevnih prostorov, lahko z omaro, kamor atraktivno zložite steklenice, na lep način vizualno ločite kuhinjo od dnevne sobe. Za boljši izkoristek prostora dodajte stojala kar pod kuhinjski pult ali kuhinjski otok.

Zanimivo zložene steklenice okrasijo prostor

Morda imate v odprtem dnevnem prostoru podporne stebre, v tem primeru ob izpostavljeni steber namestite ozke police in ga spremenite v pravi okrasni element geometrijskih oblik, ki je obenem nadvse uporaben. Seveda se lahko znajdete tudi drugače, tako da vinske steklenice shranite v predelano klubsko mizico oz. omarico.

Oglejte si ponudnike:

VINA KOPER d.o.o. – prodaja vin in vinskega mošta…www.vinakoper.si
INI ART, Ggregor Bitenc s.p. – izdelava pohištva po meri…www.ini-art.si
MIZARSTVO HROVAT, Robi Hrovat s.p. – izdelava pohištva po meri…www.mizarstvohrovat.si
MIZARSTVO ŠLAVS, Boris Šlavs s.p. – splošno mizarstvo…www.mizarstvo-slavs.si