Delovni kotiček z malo truda ustvarite kar v dnevni sobi ali spalnici, seveda pa lahko v domačo pisarno spremenite tudi podstrešje ali drug neizkoriščen prostor. Pripravili smo vam nekaj koristnih nasvetov, kako urediti organiziran delovni kotiček, da bo delo od doma prijetnejše.

Delovni prostor najlažje umestite kar v dnevno sobo, najbolje v bližino okna, saj tako za osvetlitev kotička ne potrebujete dodatnih svetil, temveč izkoristite naravno svetlobo. Območje lahko po želji pregradite s postavitvijo predelne stene in ga tako ločite od ostalega prostora, da zagotovite več zasebnosti. Če imate na voljo prazno steno, mizo postavite ob zid, nad mizo pa na steno pritrdite police, na katere boste odlagali dokumente in pisarniške pripomočke.

Na steno lahko namestite tudi tablo ali perforirano ploščo za beleženje pomembnih stvari ali vodenje urnika. Za udobno sedenje pa potrebujete ergonomsko oblikovan stol, še posebej, če nameravate za računalnikom sedeti več ur. Stol naj ima nastavljivo naslonjalo in možnost spremembe višine sedišča, za pravilno podporo hrbtenici pa mora imeti tudi udobna naslonjala za roke.

Domača pisarna na podstrešju

V domačo pisarno lahko spremenite tudi mansardni prostor oz. del podstrešja, če je namenjeno le odlaganju sezonskih reči, saj prostor za shranjevanje zlahka najdete tudi drugje, na primer v garaži ali kleti. Pisalno mizo v tem primeru postavite ob steno pod nagnjenim stropom, da čim bolje zapolnite razpoložljiv prostor, zraven pa umestite predalnik in omare, izdelane po meri, da se prilegajo višini stropa.

Ponudniki:

GRIP PRO d.o.o. – prenova stanovanj, mansard, obrtniška dela…www.grip-pro.si
SUMONT d.o.o. – izdelava predelnih sten, mansard, mizarska dela…www.sumont.si
R-LES MIZARSTVO, Rok Podržaj s.p. – izdelava pohištva po meri…www.r-les.eu
MIZARSTVO HROVAT, Robi Hrovat s.p. – pohištvo po meri…www.mizarstvohrovat.si
SPLOŠNO MIZARSTVO Boris Šlavs s.p. – pohištvo po meri…www.mizarstvo-slavs.si