Kakovosten spanec je osnova za zdravo življenje, saj si med spanjem možgani in telo nabirajo novih moči, imunski sistem pa se krepi, zato izberite pravo ležišče, ki pravilno podpre vašo hrbtenico.

Med spanjem se možgani in telo obnavljajo, zato je še kako pomembno, na kakšnem ležišču ponoči spimo. Izbira ležišča je namreč odvisna predvsem od telesne teže in konstrukcije ter spalnega položaja, v katerem najpogosteje ležimo. Ustrezno ležišče mora telesu nuditi ortopedsko podporo na ključnih mestih, kot je ledveni del, zato je ena glavnih zahtev pri nakupu primerna trdota ležišča. Za optimalno uravnavanje toplote in preprečevanje nočnega potenja je priporočljivo, da je izbrana vzmetnica čim bolj zračna, k ustrezni udobnosti pa močno prispeva tudi struktura jedra.

Velikost ležišča je prav tako pomemben dejavnik, ki ga morate vzeti v ozir: vzmetnica naj bo vsaj 15 cm daljša od vaše telesne višine, medtem ko standardna širina 90 cm običajno zadostuje za eno osebo. Bodite pozorni tudi na višino postelje, da bo jutranje vstajanje lažje. Pravilne podpore telesu pa ne nudi samo ergonomsko oblikovana vzmetnica, temveč tudi prožne letvice, na katere vzmetnico položimo. Kakovostno letveno dno je trpežno, prožno in omogoča zračenje, ker tako preprečite nastanek plesni.

Boj proti pršicam

Na izbiro ležišča vplivajo tudi morebitne zdravstvene težave (na primer alergije) ali druge posebnosti oz. potrebe posameznika, obenem pa je treba upoštevati tudi spalne navade. Če imate alergijo na pršice, izberite vzglavnik z antialergijskim polnilom iz umetnih materialov ali vzglavnik, ki je napolnjen z ajdo, saj tako preprečite razvoj pršic. Za alergike so primerne tudi vzmetnice proti pršicam iz lateksa ali pene ter seveda vodne postelje, v katerih se pršice ne morejo zarediti.

Oglejte si ponudbo:

RENY d.o.o. – spletna trgovina, ležišča, vzmetnice, posteljnina…www.reny.si