Kamen ima v očeh ljudi od nekdaj veliko vrednost. Odlikujejo ga odlične karakteristike, fizikalne lastnosti in predvsem čudovit izgled. Tekom človeške zgodovine je ta material našel svoje mesto prav povsod, zato ni presenetljivo, da se kamnite ograje vračajo v modo. Tu je govora predvsem o gabioni ograjah, za katere lahko brez problema zatrdimo, da gre za izjemen izdelek.

PREPROSTA IN TRPEŽNA IZDELAVA

V osnovi je gabioni ograja sestavljena iz dveh delov. Prvi je pletena košara, ki je lahko tudi varjena. Ta košara je primerno obdelana, pobarvana in zavarovana pred mehaničnimi poškodbami, saj je izdelana iz vročega pocinkanega jekla, kar v praksi pomeni, da zdrži več desetletij.

Prostor v košari nato napolnimo s kamni, ki se jih zlaga glede na obliko in velikost. Seveda je zelo pomembno katero vrsta kamna uporabljamo,  saj se temu prilagodi tudi način zlaganja kamna, od katerega je navsezadnje odvisen končni zgled in predvsem dejansko sposobnost dušenja zvoka. Izbiramo lahko med širokim naborom naravnih kamnin, ki zajema vse od lomljenega škrilavca, marmorja, rečnih prodnikov, vulkanske kamnine, granita, kvarcita, bazalta in vseh ostalih naravnih kamnin.

Pametno je, da so so gabioni ograje narejene pred vgradnjo, saj strojna izdelava v primerja z ročno na samem mestu gradnje, s posebnim ”vibracijskimi tehnikami” poskrbi, da so ograje popolno zapolnjene in brez vmesnih praznih prostorov. Le tako lahko namreč učinkovito opravljajo svojo nalogo, zato je izjemno pomemebno, da je polnenje ograj narejeno po vseh zahtevanih standardih.

MIR IN TIŠINA VAŠEGA DOMOVANJA

Kar ograje gabioni predstavlja pred konkurenco je dejstvo, da so izjemno ekonomične, hkrati pa izjemno dobro dušijo hrup iz okolice in vam omogočajo pravo oazo miru. Kot je bilo že prej omenjeno, so te ograje zaradi uporabljenih materialov izjemno dolgožive, svojo stabilnost in estetsko vrednost pa uspešno ohranjajo tudi čez daljša obdobja. Vsi ljubitelji naravnega izgleda bodo tako prišli na svoj račun, saj gabioni ograje edinstveno združujejo estetiko in funkcionalnost naravnih kamnin. Najdemo jih lahko v obliki košar, pregradnih kamnitih ograj ali pa gabioni panelov. Seveda jih lahko združujemo z lesnimi ali kovinskimi elementi in tako dobimo izdelke, ki ponujajo osupljiv končni izgled.

Skratka, gre za izjemen izdelek, ki v vsako domovanje in objekt prinese svež in moderen videz ter  še najpomembnejše; čisti mir in nepogrešljivo zasebnost. To združimo z ekološko neoporečnostjo in predvsem cenovno ugodnostjo in hitro ugotovimo, zakaj pritegujejo toliko zaslužene pozornosti.

Ponudniki GABIONI OGRAJ:

E-SPLET d.o.o. – Največja izbira GABIONI OGRAJ različnih dimenzij in visoko kakovostni in estetsko dovršeni ograjni sistemi… www.ograje-gabioni.si
PRODOOR – različni ograjni sistemi, panelne ograje – gabioni ograje… www.prodoor.si
SILVESTER KLEMENC s.p. – kamnolom, škarpe, zunanje ograje, kamnite ograje… www.kamnolomklemencsilvester.si

Več ponudnikov na portalu www.adut.si – POIŠČI PONUDNIKA.