Za sveže čist in prijetno ohlajen zrak v prostoru morate klimatsko napravo pravilno uporabljati in ustrezno vzdrževati, saj le z rednimi servisnimi pregledi in čiščenjem zagotovite brezhibno delovanje naprave. V primeru, da klimatske naprave (še) nimate, pa vam predstavljamo alternativne ideje za hlajenje stanovanja.

Klimatska naprava je seveda najučinkovitejša rešitev za ohlajanje bivalnih prostorov, zaradi česar je tudi odločitev za njen nakup med ljudmi vedno pogostejša. Vsekakor se morate že ob nakupu zavedati, da je za boljšo kakovost zraka v prostoru potrebno filtre klimatskih naprav redno menjavati in v povprečju enkrat mesečno očistiti. Poleg vzdrževanja je zelo pomembna tudi sama uporaba naprave.

Na primer, med delovanjem imejte okna in vrata zaprta; koliko stopinj Celzija boste nastavili, pa prilagajajte zunanji temperaturi, tako da temperaturna razlika ni prevelika.

Druge možnosti hlajenja doma

Če želite razbremeniti klimatsko napravo ali slednje nimate, obstaja kar nekaj enostavnih načinov, kako vročino odstraniti iz prostora. Stropni ventilatorji in dober sistem prezračevanja pomembno prispevajo k svežini zraka, še bolje pa je, da vročini preprečite vstop. To najlažje storite s kakovostno izolacijo ter tesnenjem oken in vrat, na okna oziroma steklene površine lahko namestite tudi posebne zaščitne folije, ki odbijajo UV-žarke. Rolete in druga zunanja senčila prav tako zaustavijo vdor vročine, kot denimo strateška zasaditev dreves in grmovnic okoli hiše.

Oglejte si ponudnike klimatskih naprav:

ELTEH PUNGERL d.o.o. – prodaja, servis, montaža klimatskih naprav…www.elteh-pungerl.si
INPRO d.o.o. – klimatske naprave…www.inpro.pro