Kupujete čistilno napravo? Oborožite se s pravimi vprašanji za prodajalce, da vam ne bodo prodali mačka v žaklju.

Nakup male biološke čistilne naprave ni enostaven. Če izberemo in kupimo premišljeno, bo takšna čistilna naprava z nami več desetletij in bo delovala brez napak, še posebej če bomo upoštevali nekaj preprostih navodil. Prav tako nam ne bo povzročala večjih stroškov, vzdrževanje bo enostavno, hitro in poceni. Ker pa je ponudba čistilnih naprav na trgu zelo velika, smo poprosili strokovnjake iz podjetja Armex iz Ivančne Gorice, da z nasveti iz svoje skoraj 30-letne prakse delovanja na trgu, pomagajo našim bralcem pri izbiri in nakupu čistilne naprave.

Velikost je pomembna, prav tako certifikati

Pomembno je izbrati ustrezno velikost (izraženo v PE, populacijskih enotah) čistilne naprave. Prevelika ali premajhna ne bo delovala v optimalnem načinu, zato lahko pričakujemo stalne in ponavljajoče se težave. Tega pa si vsekakor ne želimo.

Ponudniki čistilnih naprav naj vam predložijo vse certifikate, ki izkazujejo ustrezno moč čiščenja, stabilnost in vodotesnost rezervoarjev, hrupnost in porabo energije. Višji odstotki čiščenja pomenijo večjo varnost nakupa za investitorja. Certifikati naj zajemajo čistilno napravo in električne komponente, ki jih kupujete, ne neko drugo podobno čistilno napravo.

Ko je manj več in bolj zanesljivo

Na trgu se dobijo čistilne naprave z manj gibljivimi deli in električnimi komponentami v rezervoarju. To pa ne pomeni, da so zato manj učinkovite. Inženirji so našli inovativne načine za enako ali bolj učinkovite naprave z manj sestavnimi deli zaradi večje zanesljivosti in daljše življenjske dobe.

Garancija govori zgodbo o kakovosti naprave in proizvajalca

Veliko nam pove tudi garancijska doba za rezervoar in električne dele. Življenjska doba rezervoarja je najmanj dvokratnik garancijske dobe. Vsak zna izračunati, kaj to pomeni za rezervoar s 25 letno garancijo. Za električne in elektronske komponente čistilne naprave so garancijske dobe nižje. Običajno znašajo eno leto, obstajajo pa tudi ponudniki, ki nudijo 3 leta garancije na te dele naprav. Daljša je garancija, kakovostnejše so komponente, manj potencialnih težav lahko nastopi v življenjski dobi čistilne naprave.

Če boste izbrali prav in če se boste držali nekaj preprostih pravil, čistilna naprava nikoli ne bo »proizvajala« neprijetnih vonjav. Predlagamo vam tudi izbiro povoznih rezervoarjev in pokrovov, ki zagotovijo višji nivo kakovosti čistilnih naprav. Tudi če boste na njej parkirali le svojo novo kosilnico.

Dobavitelj naj bo specialist s tradicijo

Ko smo že pri ponudnikih – priporočamo nakup pri specializiranih ponudnikih, ki so že dlje časa prisotni na trgu, imajo več desetletne izkušnje in znajo svetovati tudi v primeru najbolj kompleksnih situacij na terenu.

Če vas zanimajo še dodatne informacije o tem, na kaj morate biti pozorni pri izbiri in nakupu vaše nove čistilne naprave, vas vabimo, da si na spletnem naslovu www.go-to.si/11nasvetov preberete še 11 kratkih nasvetov.

Vas zanima najina zgodba Kako sva izbirala in izbrala čistilno napravo in kako se nama obrestuje “rudarjenje” vode z neba? Dostopna je na povezavi https://go-to.si/najina-zgodba ali pa prek QR kode.

Vas zanima najina zgodba Kako sva izbirala in izbrala čistilno napravo in kako se nama obrestuje “rudarjenje” vode z neba? Dostopna je na povezavi https://go-to.si/najina-zgodba ali pa prek QR kode.

Več na www.cistilnenaprave-dezevnica.si

Obiščite ponudnika ARMEX ARMATURE d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte povpraševanje.