ALI STE VEDELI?

Da so v večjem delu Slovenije klimatski pogoji zaradi velike količine padavin, visoke zračne vlažnosti ter zmernih zimskih temperatur eni najbolj neugodnih za uporabo lesa na prostem?

Les kot gradbeni material je lahko izpostavljen vlagi, glivam in različnim vrstam insektov, ki povzročajo poškodbe na lesu.

Več kot 60 letna tradicija proizvodnje in razvoja zaščitnih sredstev skupaj z Biotehniško fakulteto, Oddelek za lesarstvo in intenzivna testiranja v laboratoriju in v naravi dajejo garancijo in dokaz, da objekti zaščiteni s SILVANOLINOM pridobijo na trajnosti in kvaliteti.

SILVANOLIN dolgotrajno ščiti les in lesene izdelke ter povečuje njihovo trajnost . Kvaliteto SILVANOLIN-a smo dokazali s testiranjem v morju natančneje v Luki Koper.

Da najpogosteje uporabljene lesne vrste – običajno les smreke ter domačega in sibirskega macesna – brez dodatne osnovne zaščite niso primerne za uporabo na prostem, o čemer pričajo številne izkušnje, prav tako pa tudi veljavni slovenski in evropski standardi?

Da zgolj površinska zaščita ne podaljša življenjske dobe lesa, temveč ščiti le njegovo površino?

Da se lahko znotraj pričakovane življenjske dobe v celoti znebite stroškov vzdrževanja lesa?

Izdelkom in storitvam podjetja Silvaprodukt zaupajo številna podjetja ter javni in zasebni investitorji, ki se zavedajo, da mora dober gospodar poleg začetne investicije upoštevati tudi estetsko funkcijo in stroške vzdrževanja ter zagotoviti primerno pričakovano življenjsko dobo lesenega izdelka ali objekta.

Ponosni smo, da vam pri tem pomagamo že od leta 1951.

CENTER ZAŠČITE LESA:
proizvajamo, testiramo, raziskujemo, informiramo svetujemo in izobražujemo

Več na : www.silvaprodukt.si