Sneg ponekod še prekriva naravo. A ob prvih toplih žarkih naše misli že zrejo v načrtovanje zunanje ureditve in zasaditve.  

Živimo v času, ko nam okolica hiše pride še kako prav.  Vsak meter šteje in na nas je, kako dodobra jo izkoristimo. Z malce truda lahko dosežemo prav prijeten in čaroben ambient, namenjen vrtičkanju, sproščanju, posedanju, druženju pa tudi nabiranju novih moči.

Pri načrtovanju zunanje ureditve se je dobo opredeliti glede stila, ki nam je blizu, pa tudi, ki se navezuje in vključuje v že obstoječ ambient.

Naj si bo to rustikalno ali Vintage, klasično ali moderno, dobro je vedeti, kakšna so tudi naša pričakovanja, želje ter potrebe. In že smo bližje cilju.

Ni gradnje brez načrta, tako ni vrta brez idejne zasnove !

Danes štejejo lično urejeni domovi, ravno tako tudi zunanja ureditev.  Torej, če razmišljate o ureditvi, preobrazbi ali novi zasaditvi, potem je čas za načrtovanje v tej smeri. Pravljični vrt in okolico hiše doseženo ravno z načrtovanjem. Prednost tega  je idejna zasnova, ki naj bo prijetnega videza, sodobna, uporabna, harmonična in predvsem vam pisana na kožo. Če so finančna sredstva omejena, se dogovorite za svetovanje, katero vam bo v pomoč pri doseganju željenih sprememb, ki jih boste realizirate lahko sami ali se odločili, za ureditev na ključ.

Najbolj priporočljiva pa je idejna zasnovo z skico ali 3D vizualizacija.  Verjemite, šteje, v vsakem primeru !

Rezultat je pravljični vrt, dosežen postopoma ali v enem koraku!

Pri nekoliko starejših zunanjih ureditvah,  se dandanes pogosto

  • pojavi potreba po primerni rešitvi glede zasebnosti na vrtu,
  • po dodatnih parkirnih mestih, pojavi se potreba po kotičku, ki bi služil druženju, žaru, otroškemu igrišču itd.

Sedaj, v današnjem času imamo priložnost za namestitev visokih gred, celo vrsto različnih materialov za tlakovanje poti, razne obrobe, okrasni kamen, odporen les za pergule, ograje ali stopnice, pa tudi za izdelavo terase, ki bo postala nepogrešljiva vse od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Vse to in še veliko več, lahko rešujemo hkrati.

Če vam pri posodobitvi manjka idej in si vizualno težko predstavljate končni izgled, potem si omislite svetovanje,  izdelavo idejne zasnove z risbo ali 3D vizualizacijo.

 Tako zna letošnje urejanje okolice, postati pravi užitek.

Maria ARKO

ARKO – Grafične in oblikovalne storitve, M.Arko s.p.
Opekarska cesta 26, 1310 Ribnica
G: 041 245 952
E: info.arkodesign@gmail.com

Obiščite ponudnika ARKO design na portalu www.adut.si in oddajte povpraševanje za 3D izris vašega sanjskega vrta in okolice.