Lastniki domov se vedno pogosteje namesto za gradnjo garaže odločajo za postavitev nadstreška, pod katerega lahko parkirajo dva ali več avtomobilov, ki so tako zaščiteni pred različnimi vremenskimi vplivi. V neogrevanih garažah se zaradi slabega prezračevanja pogosto zadržuje vlaga, kar privede do rošenja stekel, čemur se z nadstreškom izognete.

Avtomobil pod streho

Prostostoječi ali vpeti nadstreški, ki so prislonjeni na zid, so idealna rešitev, če želite vse avtomobile spraviti pod eno streho. Konstrukcija se mora vizualno skladati s hišo in okolico, pri izračunu njene velikosti pa naj bi upoštevali velikost oziroma dolžino (največjega) avtomobila, ki ji dodate najmanj 50 centimetrov prostora na vsaki strani. Zaradi preprostega vzdrževanja in dolge življenjske dobe je največ povpraševanja po nadstreških z jekleno konstrukcijo.

Nadstreški za terase in vhod

Z nadstreški pa lahko pokrijete tudi druge zunanje površine, kot so območje vhoda in terase. Vgradnja nadstreška nad vhodnimi vrati je izredno preprosta, saj se ga pritrdi na steno nad vrati. Izbirate lahko med številnimi velikostmi, oblikami in materiali; za boljšo zaščito pred vetrom pa imate na voljo tudi delno zaprte.

Zunaj na terasi ali balkonu lahko ustvarite dodaten delno odprt bivalni prostor za posedanje na svežem zraku ob vsakem vremenu in v vseh letnih časih. Zavetje najhitreje pričarate z nadstreškom, ki je z ene, dveh ali vseh strani zaprt. Najpogostejša izbira so kovinski ali leseni, slednji sicer zahtevajo malo več vzdrževanja.

Ponudniki nadstreškov:

SEL SISTEMI d.o.o.- nadstreški za avtomobile in terase…www.sel-sistemi.si
FORTUNA TRADE d.o.o.- nadstreški, konstrukcije…www.pozanimaj.se/podjetja/kljucavnicarstvo-fortuna
BORIS ZDEŠAR s.p. – nadstreški…www.kljucavnicarstvo-zdesar.si
VSE ZA DOM d.o.o. – nadstreški….www.nadstreski.com