Vsakdo, ki se je v zadnjem času zanimal za nakup toplotne črpalke ali klimatske naprave, je skoraj zagotovo že slišal za toplotne črpalke Daikin Altherma in podjetje Airabela. Kar je popolnoma razumljivo, glede na to, da so toplotne črpalke in klimatske naprave Daikin najbolj prodajane v Evropi, Airabela pa je njihov največji slovenski uvoznik in distributer.

Za to seveda obstaja tehten razlog: Klimatske naprave Daikin so prejele številne nagrade za oblikovanje, ponujajo skorajda neslišen način obratovanja, premikajo mejnike učinkovitosti… Toplotne črpalke Daikin Altherma pa so nevsiljive oblike, tihe, kompaktne ter prav tako izjemno učinkovite! To zadnjo trditev so potrdili tudi na slovenskem Eko skladu, kjer so na seznam toplotnih črpalk, upravičenih do nepovratnih finančnih sredstev, uvrstili celoten spekter toplotnih črpalk Daikin Altherma, ne glede na vir toplote. Do subvencije so torej upravičene prav vse; najbolj popularna zrak-voda, zemlja-voda in edinstvena hibridna zrak-voda toplotna črpalka. Nepovratna finančna sredstva so letos za vse toplotne črpalke na seznamu poenotena na vrednost 1.000,-€. Za več informacij o subvencijah pa priporočamo, da se obrnete neposredno na Eko sklad.

Celoten spekter enot

Daikin ima v svojem prodajnem zagotovo pravo enoto za vas! Pri klimatskih napravah kraljuje Daikin Ururu-Sarara, ki poleg klasičnega hlajenja in ogrevanja omogoča tudi prezračevanje in vlaženje. V praksi to pomeni, da se lahko npr. zrak pri segrevanju v prehodnem obdobju dejansko ne izsušuje in se zagotavlja vrhunski nivo udobja. Stilsko zasnovana Daikin Emura pa predstavlja ne samo učinkovit način uravnavanja temperature modernih prostorov, pač pa se z njimi tudi zlije, saj po izgledu že skorajda meji na modni dodatek. Z veseljem lahko povemo tudi, da je letos ob večini klimatskih naprav na voljo brezplačni Wi-Fi vmesnik, ki preko aplikacije na pametnem telefonu omogoča oddaljen nadzor. Le zamislite si, da vas v trenutku, ko odprete domača vrata objame popolno udobje. Seveda je možno povezati tudi več notranjih enot na eno zunanjo in tako bistveno omejiti število “škatel” na steni vašega objekta. Daikin klimatske naprave omogočajo vse do 11 notranjih enot v kombinaciji z eno zunanjo!

Daikin pa je marsikomu bolj poznan po toplotnih črpalkah Daikin Altherma, ki so na čelu po kompaktnosti, učinkovitosti in inovacijah. Zakonodaja za novogradnje zahteva učinkovit, nizkotemperaturen vir ogrevanja. Spekter toplotnih črpalk Daikin Altherma pokriva skoraj vse možne scenarije, saj so na voljo enote od 4kW (za skoraj pasivne hiše) do 16kW ali celo več enot skupaj, v kaskadi, tako smo pri zagotavljanju toplote skorajda neomejeni z velikostjo aplikacije. Pokrit pa je tudi spekter prenov radiatorskih sistemov v starejših objektih, kjer se navadno menjuje samo vir toplote. Visokotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma je sposobna povsem brez električnih grelcev proizvajati vodo vse do največ 80°C in pri tem še vedno ohranjati bistveno višjo učinkovitost od konkurenčnih proizvodov. Tudi visokotemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma podpirajo možnost kaskadne vezave, tako da lahko zagotavljamo večje kapacitete tudi pri višjih temperaturah.

Nedavno pa je Daikin predstavil dve večji novosti: Hibridno toplotno črpalko Daikin Altherma, ki združuje učinkovitost toplotne črpalke z močjo vrhunskega plinskega kotla ter izjemno učinkovito, invertersko vodeno, toplotno črpalko zemlja-voda Daikin Altherma. Dejansko so pokriti skoraj vsi možni scenariji uporabe.

Zakaj izbrati Daikin?

Podjetje Daikin je s svojim delovanjem pričelo že leta 1924. Lansko leto so tako praznovali 90. obletnico delovanja. To je kar dolga doba, sploh v današnjih viharnih časih. Daikin pa nikoli ne počiva na lovorikah – poznani so kot večni inovatorji, Daikin je podjetje, ki premika meje razvoja na področju toplotnih črpalk in klimatskih naprav. Bili so med prvimi, ki so že pred leti povsem opustili zastarele “on/off” kompresorske sisteme. Svetu so prvi predstavili večje sisteme z variabilno količino hladiva – VRV sistemi. Lansko leto so spet prednjačili, ko so prvi predstavili klimatsko napravo z novim, učinkovitejšim hladivom R32. Hkrati z višjo učinkovitostjo, se je zmanjšala tudi količina hladiva v sistemu, kar skupaj z manjšim GWP hladiva (potencial za globalno segrevanje) pomeni, da ima taka klimatska naprava bistveno manjši vpliv na okolje. Za to si namreč Daikin skozi svojo celotno zgodovino tudi prizadeva. Niso na prvem mestu le pri tehnološkem razvoju, so tudi ekološko osveščeni, zato imajo vsi Daikin proizvodni obrati certifikat za ekološko ravnanje z odpadki ISO14001 ali podobnega.

Zakaj izbrati Airabelo?

Podjetje Airabela je resda med mlajšimi, vendar to nadomeščamo s svojo zagnanostjo in srčnostjo. Smo največji slovenski distributer toplotnih črpalk in klimatskih naprav Daikin. Leta 2013 smo v osrčju Slovenije odprli moderno oblikovan ter strateško lociran razstavni salon, kjer lahko pridobite vse ključne informacije glede ogrevalnih sistemov za novogradnje, prenove ali klimatskih naprav. Salon Airabela se nahaja na Šmartinski ulici 58a v Ljubljani, nasproti Šmartinskega parka. Vsak delovnik se lahko pri nas oglasite, si klimatske naprave in toplotne črpalke ogledate v živo, se s strokovno usposobljenim osebjem posvetujete o pravilni izbiri. Z veseljem Vam bomo svetovali glede postavitve in vgradnje ter vam preko izračuna toplotnih izgub vašega objekta, v kolikor točnega izračuna še nimate, podali tudi prvo oceno stroškov ogrevanja. Menimo, da so iskreni nasveti in srčnost bistvenega pomena za dober odnos in zadovoljne stranke, kar je seveda naš končni cilj.

Vljudno ste torej vabljeni v naš razstavni salon, kjer bomo ob prijetnem ambientu pokramljali ter skupaj poiskali najboljšo rešitev za vaš objekt. Več na naši spletni strani www.airabela.si.