V vodi iz pipe lahko najdemo številne bakterije, viruse, pesticide, težke kovine in druge kemikalije, ki povzročajo resne zdravstvene težave, še posebno ljudem z oslabljenim imunskim sistemom in otrokom. Filtri za vode so majhne in praktične naprave, ki jih lahko pritrdite na skoraj vsako pipo in tako v trenutku ustvarite vir neoporečno čiste pitne vode v svojem domu.

V mestnih vodovodnih sistemih za dezinfikacijo vode uporabljajo klor, čeprav dolgoročna izpostavljenost klorirani vodi povzroča zdravju nevarne stranske učinke, kot so težave z dihanjem, draženje kože in rakava obolenja. Izredno škodljivo je že vdihavanje hlapov klora med prhanjem s toplo vodo, saj se takrat pore na koži odprejo, tako da se klor še bolj absorbira v telo. Voda je vir življenja, a je hkrati lahko tudi vzrok raznih zdravstvenih težav, če ni ustrezno prečiščena.

Namesto da kupujete ustekleničeno vodo, poskrbite za zdravje svoje družine na drug pametnejši način — z namestitvijo vodnih filtrov. S filtracijo namreč iz vode učinkovito odstranite klor, mikroorganizme, pesticide, azbest, svinec, arzen in druge težke kovine. Izbirate lahko med različnimi vrstami filtrov, obstaja pa tudi več načinov za njihovo vgradnjo v hišni vodovodni sistem.

Kam dodati filtre?

Filtre za prečiščevanje vode je možno namestiti neposredno na pipe v kuhinji in kopalnici, druga možnost je, da jih dodate na cevi pod umivalnikom. Najkakovostnejša rešitev pa je vgradnja celovitega sistema filtriranja na vhodu v objekt (v vodovodni jašek ali denimo za števcem vode), s katerim prečistite vso vodo, še preden priteče iz pip. Po principu reverzne osmoze deluje najučinkovitejša tehnologija filtrov — voda se skozi sistem za obratno osmozo pretaka skozi polprepustne membrane, dokler ni povsem čista in pitna. Seveda se vodni filtri med seboj razlikujejo po kakovosti in s tem tudi ceni, zato je pred nakupom pametno preveriti različne ponudnike.

Ponudniki vodnih filtrov:

EKOM d.o.o. – filtri in mehčalci za vodo…www.ekom.si
REGAS d.o.o. – vodni filtri OLYMPUS –  POPUST do – 50% na filtre…www.regaspreko.com