Ste že razmislili, v kaj se spuščate letos?

Nekateri izmed vas, ste se odločili, da boste zidali hišo. Marsikdo pa je pred nujno prenovo, ki je posledica starost in dotrajanih materialov na vaših objektih.

Če ste pred takim vprašanjem, je sedaj zelo primeren čas, da poiščete primernega izvajalca, ponudnika za dela, ki jih potrebujete.

Vsi, ki živite v hišah, po določenih letih po vselitvi, hitro ugotovite, da je potrebno v hišo vedno kaj investirati, popraviti ali pa že obnoviti. Predvsem pa kaj novega kupiti, saj vsako leto ugotovite, da potrebujete kakšen dodaten objekt, morda prizidek, nadstrešek, pergolo, tendo, vrtno sedežno garnituro, kakšno napravo, rastlinjak, visoko gredo, vrtno lopo ali pa žar in kurišče…..

Če živite v hiši ali pa imate atrijsko stanovanje, se je potrebno ukvarjati tudi z okolico. Če pa boste gradili, pa je smiselno in priporočljivo poiskati krajinskega arhitekta, ki vam bo obtimalno naredil načrt zunanje okolice, zasaditve trave in okrasnih grmičkov, kakor ste si tudi vi zamislili.

Vrt in okolica sta pomembna elementa, pri projektiranju zunanje podobe. Vsi dodani elementi pa vam nudijo in omogočijo, da je vaše bivanje prijetno, funkcionalno in domače.

Vir: OMBRA d.o.o.

Vir: OMBRA d.o.o.

Vaš vrt je lahko seveda tudi sanjski, če ga načrtujete…. Razne zasaditve, umetna trava, vodnjaki, fontane, bazeni, letne kuhinje, žari, kurišča, lepo tlakovano dvorišče ali ogromna lesena terasa…. Danes je trend postavitev moderno bioklimatsko pergolo, s katero si lahko pričaramo, da se v vašem domu tudi zunaj, ko stopite iz vaše dnevne sobe, počutite navdihujoče v vseh letnih časih.

Popestritev in pomembni dodatki, so tudi vrtne sedežne garniture, razni okrasni lonci z bujnimi rastlinami, počivalnik, viseče mreže….

Domišljija ne pozna meja.

Danes ko je tempo življenja hitr, je odlično, da vam nekdo priskoči na pomoč z priporočili referenčnih izvajalcev. Tako za ureditev zunanje okolice, kot tudi, če se pripravljate v novogradnjo ali morate adaptirati ali morda dograditi vašo mansardo v prijeten bivalni prostor.

Pri sami gradnji hiše je pomembno, da si naredite plan po posameznih delih, ki vedno sledijo v zaporedju od izkopov, temeljne plošče, tlakov, zidanja ali postavitev konstrukcije, itd.

Seveda je odvisno ali bo objekt klasično grajen ali bo montažni.

Pomembne so tudi strojne in elektro inštalacije. Vsekakor je potrebno pridobiti primernega izvajalca, ki je kvaliteten, se drži rokov in stoji za svojim izvedenim delom in vam bo nudil saport, servis in vzdrževanje, tudi v prihodnje.

Veliko je elementov v hiši, ki zahtevajo redno vzdrževalna dela. Potrebni so občasni pregledi prezračevalnih sistemov, raznih pametnih inštalacij, toplotne črpalke… Tudi senčila so pogosto problematična…. Predvsem pa je ob današnji ponudbo težko izbrati optimalna. Veliko krat kakšne pomanjkljivosti ugotovimo, ko že nekaj časa bivamo v hiši ali stanovanju, da pa vseeno potrebujemo dodatno tendo na vašem balkonu.

Vir: Mizarstvo M.A.R. d.o.o.

Vir: Mizarstvo M.A.R. d.o.o.

Skratka dela ne zmanjka. S tem, da je pomembno, da si ustvarimo domače okolje prijetno. Da opremite vaše stanovanje z kvalitetnimi materiali in dodatki. Pri opremljanju si mnogi privoščijo mizarja, ki vam bo naredil kvalitetno kuhinjo, pohištvo, garderobne omare, po meri in vaših željah. Seveda je taka izdelava nekoliko dražja in bolj obstojna.

Poleg pohištva so pomembna izbira vhodnih vrat, oken in seveda talnih oblog in stopnic, ki bodo krasile vaš med etažni prostor. Da ne omenjamo kopalnice in keramike. Mnogi ste že naveličani starih kopalnic, zato ravno sedaj razmišljate, da bi jo bilo že čas prenoviti. Zato je smiselno zaupati izvajalcem prenove kopalnic, da vam zopet pričarajo prijeten ambient z vsemi dodatki, ki jih potrebujete.

Pika na i so svetila in dodatki. 

Vse in še več, vam omogoči naš portal www.adut.si, kjer lahko na več načinov in enostavno poiščete ponudnika, ki ga potrebujete. Z raznimi obrtniki, zastopniki, podjetja, trgovine,… ki so vpisani na www.adut.si, lahko najprej spoznate njihovo ponudbo, morda spletno trgovino in navežete stik z oddajanjem POVPRAŠEVANJ in ponudnik se bo odzval z ponudbo.

Prelistajte tudi mesečnik ADUT LETNI KATALOG 2023 ali mesečne objave mesečnika ADUT tudi elektronsko internetne portalu www.adut.si. Tam vam omogočimo najlažje iskanje ponudnikov, saj vas s klikom na oglas popeljemo do VPISA, kjer lahko najlažje in najhitreje oddate POVPRAŠEVANJE.