Ob večerih se lahko z družino in prijatelji družite v odprti dnevni sobi na terasi ali balkonu; če imate malo več prostora, si lahko zunaj postavite tudi žar ali uredite letno kuhinjo ter se tako izognete pregrevanju doma, do katerega bi sicer prišlo ob kuhanju v zaprtem prostoru.

 

Sezona preživljanja časa na prostem je v polnem zamahu; vrtovi, terase in balkoni so za mnoge postali pravi nadomestek notranjih bivalnih prostorov. Da bo posedanje na svežem zraku prijetnejše in zares sproščujoče, izberite dovolj udobno in funkcionalno vrtno opremo, sestavljeno iz mize in stolov ali foteljev, kavčev, ležalnikov ali denimo viseče mreže — odvisno od tega, kako velik prostor imate na razpolago.

Ergonomska oblika za večje udobje

Pri izbiri vrtnega pohištva naj vas ne vodi le estetska vrednost, temveč predvsem njegovo udobje.

Zato se odločite za ergonomsko zasnovan dizajn opreme, na kateri boste lahko udobno sedeli, brez da bi vas čez pol ure začel boleti hrbet. Velikost in oblika pohištva naj bosta prilagojeni tudi karakteristikam območja, kamor ga umeščate. Na primer, na manjši balkon dodajte manj kosov opreme, po možnosti manjše velikosti, tako da zagotovite nemoten prehod mimo stolov.

Ratan, bambus, les, aluminij ali umetni materiali

Na trgu imate na voljo izdelke iz naravnih in umetnih materialov ter kombinacije različnih surovin. Vrtnemu pohištvu iz vrbovega protja so običajno dodani sintetični delci ali smola, da postane trpežnejše in lažje za vzdrževanje. Če prisegate na naravne materiale in imate zunanji prostor zaščiten pred vremenskimi vplivi, so prava izbira les, ratan in vse bolj razširjeni bambus, ki je zaradi hitre rasti okolju prijaznejša izbira. V nasprotnem primeru, pa se bodo bolje obnesli izdelki iz nerjaveče kovine ali plastike, saj njihova barva ne zbledi tako hitro, ker so bolj odporni na korozijo.

Preverite ponudbo vrtne opreme:

EUROGARDEN d.o.o. – vrtna oprema … www.eurogarden.si

Škerjanc d.o.o. – vrtna oprema … www.skerjanc.com