Prodajo stanovanja, hiše oz. drugega objekta ali zemljišča lahko prepustite nepremičninskemu posredniku, ali pa se postopka prodaje lotite sami. Preverite, na kaj vse morate biti pozorni, če kupujete ali prodajate nepremičnino.

Nasveti za prodajo nepremičnine

Ceno nepremičnine določite premišljeno, saj previsoka cena odbije potencialne kupce, zato najprej raziščite lokalni trg na spletu, primerjajte podobne oglase in postavite konkurenčno ceno. Ponudite lahko tudi možnost najema z dolgoročnim odkupom.

Naslednji korak je oglaševanje nepremičnine, za kar je najbolje uporabiti lokalne medije in splet, na primer oglas s kakovostnimi fotografijami lahko objavite tako v lokalnem časopisu kot na različnih spletnih oglasnikih in podobnih portalih. Za izdelavo oglasa si vzemite čas, zraven priložite več fotografij, v opisu pa izpostavite ključne prednosti. Pred dogovorjenim ogledom pospravite in organizirajte bivalne prostore, okolica doma pa naj bo videti lepo vzdrževana.

Nasveti za nakup

Pred nakupom preverite podatke o nepremičnini, vpisane v zemljiško knjigo, kjer izveste, kdo je lastnik nepremičnine, ali je objekt obremenjen s hipoteko in druge pomembne informacije, ki jih ne smete spregledati. Tudi med ogledom bodite pozorni na to, v kakšnem stanju je stavba, kako je z električno napeljavo, kakšna je klet, se morda za kakšno omaro skriva plesen idr.

Oglejte si ponudbo:

MAKSI SERVIS d.o.o. – selitveni servis…www.selitve-prevozi.si