Tiha tako podnevi kot ponoči

Podjetje Kronoterm je razvilo novo toplotno črpalko, ki je celo tišja od hladilnika (27 dB (A) zvočnega tlaka in 42 dB(A) zvočne moči). Deluje na osnovi geotermalne energije, ki je ekološko neoporečen, brezplačen in izredno učinkovit vir toplotne energije. Nova družina geotermalnih toplotnih črpalk WPG-07(21)-(K)2 HT je primerna tako za novogradnje kot za starejše objekte ter tako za talno kot tudi za radiatorsko ogrevanje. Na voljo sta različici z integriranim 200 l bojlerjem (s kapaciteto 250 l uporabne vode) za enostavne zgradbe ali pa brez bojlerja za bolj kompleksne ogrevalne sisteme. Nova družina toplotnih črpalk z integriranim bojlerjem poskrbi za izjemno varčno pripravo tople sanitarne vode skozi celo leto, medtem ko se prostori pozimi ogrevajo, poleti pa ohlajajo (opcijsko).

Za vgradnjo dovolj že 1 m2 prostora

Nova elegantna oblika toplotne črpalke je izredno kompaktna, vse je v eni notranji enoti (zunanje enote ni), za vgradnjo pa je dovolj že 1 m2 prostora, kar pomeni, da kurilnica pravzaprav sploh ni več potrebna. Poleg kompaktnosti, neslišnosti in okolju prijaznega delovanja novo toplotno črpalko odlikuje tudi izredna učinkovitost – sezonsko grelno število SCOP do 6,0 (pri nizko temperaturnem ogrevanju v povprečnem klimatskem področju), kar vam omogoča zelo nizke obratovalne stroške in do 80 % prihranka pri stroških ogrevanja.

Nova družina geotermalnih toplotnih črpalk WPG-07-21-(K)2 HT z integriranim 200 l bojlerjem in brez bojlerja

Geotermalna energija ima veliko prednosti

Pri obratovanju so precej nižji stroški od drugih sistemov in vam lahko prihrani do 80 % pri ogrevanju. Geotermalna toplotna črpalka uporablja čiste, obnovljive vire energije brez emisij ogljikovega dioksida, ogljikovega monoksida in drugih toplogrednih plinov. Prav tako ne obstajajo kakršna koli vprašanja o varnosti in kakovosti zraka v zvezi z izgorevanjem v notranjosti hiše.

Slovensko družinsko podjetje Kronoterm ponuja rešitve ogrevanja in hlajenja prostorov ter gretja sanitarne vode s toplotnimi črpalkami za vse vrste objektov – novogradnje, starejše gradnje, večstanovanjske in industrijske objekte. Toplotne črpalke Kronoterm so na voljo za vse toplotne vire (voda/voda, zemlja/voda in zrak/voda) z najboljšim izkoristkom za vaše potrebe. Njihova tehnična podpora in svetovanje vam bosta s strokovnim ogledom vašega objekta zagotovila najboljšo izbiro toplotne črpalke za vaše potrebe. S svojo izbrano mrežo visoko kvalificiranih monterjev pa bodo poskrbeli tudi za kvalitetno izvedbo in vaše končno zadovoljstvo.

Kronoterm, vodilni proizvajalec toplotnih črpalk v Sloveniji in razvojno naravnano podjetje – že od leta 1976

  • Z več kot 40 letnimi izkušnjami razvoja, z več kot 25 letno tradicijo proizvodnje ter z več kot 60.000 zadovoljnimi uporabniki toplotnih črpalk za najrazličnejše sisteme in potrebe.

  • Lasten razvoj, proizvodnja, dobava rezervnih delov in garancija – vse na dosegu roke.

  • Lasten servis, hitra odzivnost, kjerkoli v Sloveniji.

  • Vsi izdelki so na koncu proizvodne linije 100 % preizkušeni in kontrolirani. Testiranje se izvaja v komorah, kjer simulirajo različne zunanje pogoje.

Ponujajo veliko naprednih rešitev za lažje upravljanje toplotnih črpalk, ko so:

  • aplikaciji Home.Cloud in Water.Cloud za upravljanje toplotnih črpalk na daljavo – z aplikacijo lahko nastavite toplotno črpalko, vklopite in urejate urnike, spremljate porabo in določate programe delovanja ne glede na to, kje ste in kdaj uporabljate aplikacijo. Prav tako vam takšna možnost ponuja servisno diagnostiko na daljavo – tako je marsikatera potencialna napaka odkrita, še preden jo zaznate oz. postane problem.

  • prostorski korektorji upravljanja udobja doma – nastavimo lahko želeno temperaturo prostora, nato pa regulacija toplotne črpalke s posebnim algoritmom določi optimalno potrebno temperaturo ogrevne vode ogrevalnega sistema v vsakem trenutku. Takšna povezava vseh elementov ogrevalnega sistema nam bistveno dvigne učinkovitost celotnega sistema in s tem prihranke. Prostorski korektor KT-2 vam prikazuje tudi ažurno vremensko napoved in razmere v vaših prostorih v vsakem trenutku.

Možnost priklopa toplotne črpalke na internet; enostavno upravljanje in servis na daljavo z aplikacijo Home.Cloud ter upravljanje udobja doma preko prostorskih korektorjev KT-1 in KT-2

Več na www.kronoterm.com