Vsi imamo radi lep vrt. In prav je tako, saj mora ob naši sanjski hiši stati sanjski vrt. Le tako se skupna podoba zlije v smiselno celoto.

Seveda, ko govorimo o vrtu, ne moremo mimo lesa. S svojim naravnim videzom in toplino je to material, ki bi ga moral imeti vsak vrt. Namreč, na svetu ni materiala, ki bi bolje povezal hišo z okolico kakor les.

In ravno zaradi naravnega videza in svojih unikatnih lastnosti ga pri gradnji uporablja vedno več ljudi. Vidimo ga na fasadah, vrtnih hiškah, lesenih oknih ipd. A še vedno pa ga največkrat uporabimo za gradnjo lesenih podestov oz. teras ter v obliki lesenih vrtnih garnitur.

TOPLINA, KI JO OBČUTIMO POD NAŠIMI NOGAMI

V teh toplih spomladanskih dnevih je občutek, ko ob koncu tedna, zjutraj na svoji terasi popijemo kavico ter opazujemo, kako se prebuja svet, neprecenljiv. A vse to nam lahko pokvari hladna terasa. Ploščice in drug hladen material niso nič kaj prijazni do naših nog. Ob jutrih je sonce še vedno šibko in ploščice niso segrete. Vse to nam lahko hitro pokvari celotno izkušnjo.

Seveda je ena rešitev, da obujemo copate, a marsikdo uživa, ko hodi bos. Zato je druga možnost veliko boljša. In to je LESENA TERASA.

Les ne bo nikoli hladen. Tudi če so jutranje temperature nižje, bo še vedno ohranil dovolj topline, da bomo lahko brez težav po njem hodili bosi. In ne samo to, tudi ob vročih dnevih, se ne bo nikoli segrel do te mere, da bo postal prevroč za naša stopala. Nekaj česar ne moremo reči za ostale materiale, ki niso tako prijazni do naših nog.

A naš užitek se ne konča tu. Manjka en majhen detajl. Nekaj, kar bo vse skupaj zaokrožilo in dalo piko na i celotni podobi. Seveda, to so lesene vrtne garniture.

PLASTIKA NE SPADA NA VRT

Seveda so nekateri plastični stoli lepi in privlačni, a priznajmo si, da na leseno teraso spada lepa lesena vrtna garnitura. Poleg lepega videza, tudi tukaj občutimo toplino lesa. Kot ploščice je tudi plastika hladna in ni prijazna, ko pride v stik z našo golo kožo. Medtem ko je pri lesenih garniturah zgodba obratna. Vedno je lepo sedeti na lesenih klopeh oz. stolih. Počutimo se bolje ter ob dotiku, še vedno začutimo povezanost človeka z naravo.

Ne smemo pa pozabiti še na eno veliko prednost lesenih vrtnih garnitur. Imenuje se OBSTOJNOST. Namreč, plastični stoli še zdaleč niso tako neuničljivi kot leseni. Če jih redno uporabljamo, se hitro zlomi kakšen zatič ali jeziček in že moramo kupiti nov stol.

Medtem pri kompaktnih lesenih garniturah ta skrb odpade. Ni nam treba skrbeti, da bomo kaj polomili. Ter nikar vas naj ne bo strah vzdrževanja, saj sodobni kvalitetni leseni izdelki ne potrebujejo veliko vzdrževanja.

IZBERITE LES ZA VAŠ SANJSKI VRT

Kot smo že omenili v uvodu tega prispevka, je les material, ki mora biti na vsakem vrtu. Smiselno umeščen bo polepšal ter nadgradil vsako okolico, vi pa se boste ob jutrih brezskrbno sprehodili po svoji leseni terasi ter sedli na leseno klop, kjer boste z užitkom spili jutranjo kavo ter opazovali prebujanje sveta.

Za informacije smo na voljo na tel. 01 724 82 05,
ali pišete na info@hrovat.net,
več pa si lahko ogledate tudi na
www.hrovat.net