Slike in likovna oprema prostorov so ključnega pomena, ko želimo prostor povezati v enotno oblikovano celoto. S slikami in fotografijami ga poživimo in mu dodamo (p)osebno noto, ki ga naredi domačega.

Tudi okvirji imajo pomembno vlogo pri opremljanju prostora. Okvir sliko loči od okolice ter poveča užitek ob opazovanju neke slike ali umetnine ter jo seveda tudi zaščiti. Kakovosten okvir precej poveča vrednost nekega dela, slab pa lahko pokvari še tako briljantno umetniško delo. Zato imamo kot lastniki umetnine, fotografije ali dragocenega predmeta res odgovorno nalogo pri izbiri okvirja.
Ceneni okvirji so na začetku sicer cenejši, vendar bo v kakovostnem okvirju, narejenem po meri, slika lahko prehajala celo iz generacije v generacijo.

Ali je slika primerno darilo?

Slika je trajno in zelo lepo darilo. Še posebej kadar je skrbno izbrana in z njo obdarimo pravo osebo v pravem trenutku. V Sloveniji slike pogosto podarjamo ob visokih in okroglih jubilejih ter ob pomembnih življenjskih dogodkih, kot so poroka, rojstvo, ob koncu študija in podobno. Kaj pa sicer? V nadaljevanju vam razkrivamo pet priporočil, na podlagi katerih boste lažje izbrali pravo sliko za svojega obdarjenca. Sliko kupujete za obdarjenca in ne zase!

Prvo priporočilo
Pri izbiri slike imejte v mislih osebo, ki ji je slika namenjena. Vprašajte se, kaj ima ta oseba rada. Pomislite na njene konjičke, kraje, stvari in predmete, ki jih obožuje. Pravi motiv boste našli že iz dobljenih odgovorov. Velik poudarek namenite tudi barvam, ki so všeč obdarovancu. Tako boste zagotovo našli pravo sliko.

Drugo priporočilo
Posebno pozornost namenite tudi velikosti slike. Za manjšo se hitro najde prostor v vsakem domu ali pisarni. Pri večji sliki pa se lahko zaplete, saj je obdarovanec morda ne bo mogel nikamor namestiti. Če se želite s podarjenim zahvaliti ali pa bi radi pokazali le majhno pozornost, potem so primerne slike manjših vrednosti. Kadar pa obdarjenec praznuje okrogli jubilej ali pomemben življenjski dogodek in je morda slika skupno darilo, lahko izbiramo tudi dražje slike. Ne glede na vse pa z darilom obdarjenca ne smemo postaviti v nelagoden položaj.

Tretje priporočilo
Sliko lahko podarite kadar koli in za kakršno koli priložnost, tako kot knjigo. Velik poudarek namenite temu, da bo skrbno izbrana in dobro uokvirjena. Tako jo bo lahko obdarjenec takoj izobesil in užival ob pogledih nanjo. Posebej izvirna darila so slike s fotografijami spominov, ki identificirajo kakšen kraj ali dogodek, in slike, ki jih ustvarimo sami. S pravim okvirjem lahko pričarate res lepo darilo. Izberite enostaven okvir, ki bo sliko le zaključil in poudaril pogled nanjo.

Četrto priporočilo
Po nenapisanem pravilu lahko sliko podarite brez darilnega papirja. Pomembnejše je, kaj boste ob tem povedali osebi. Kljub temu pa priporočamo, da sliko zaščitite in zavijete v celofanski ovoj brez okraskov in cvetja. Slika naj bo ob podarjanju obrnjena tako, da jo bo najprej videl obdarjenec.

Peto priporočilo
Zgodbe, ki štejejo. Namenite obdarjencu nekaj lepih besed in mu razkrijte, zakaj ste se odločili za sliko, ki mu jo podarjate. Prepričana sem, da ga bodo vaše besede ob izročitvi še dolgo spominjale na pomemben dogodek. Katero koli darilo, še posebej pa slika, naj bo skrbno izbrano.

Okviri v d.o.o.
Dolenjska cesta 164
Ljubljana – Rudnik
031 361 043
www.okviri.net

Obiščite ponudnika Okviri V d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte POVPRAŠEVANJE.