Lastnikom obstoječih peči, ki se še ogrevajo na olje in se tako soočajo s previsokimi stroški ogrevanja, so na voljo na trgu že več let rešitve za enostaven prehod na ogrevanje s peleti. Sprememba energenta prinaša tudi do 50 % prihranke, hkrati pa je izjemno hitra tudi povrnitev investicije.

Zamenjava gorilnika in ohranitev peči

Najenostavnejši in najcenejši način prehoda na ogrevanje z lesnimi peleti je zgolj zamenjava obstoječega gorilnika z novim gorilnikom na pelete. Gorilniki na pelete Fenix™ zagotavljajo najoptimalnejše rešitve za vse vrste kotlov. Uporabniki lahko izbirajo med modeli Special, Comfort in Optima, v razponu moči od 25 do 100 kW, ob tem pa jim je omogočena montaža tako na peči na trda goriva kot na specialne peči za kurilno olje.

Gorilniki Fenix™ so bili v letu 2010 tudi prejemniki zlatega in srebrnega priznanja za inovacijo iz strani Gospodarske zbornice Slovenije ter drugih priznanj. S svojimi specifičnimi karakteristikami zagotavljajo maksimalno prilagoditev obstoječi peči in željam uporabnikov. Odlikujejo jih vrhunsko elektronsko krmiljenje in dolga življenjska doba.

Zamenjava celotnega peletnega sistema

V primerih, ko vaša obstoječa peč ni primerna za predelavo na ogrevanje z lesnimi peleti, je rešitev zamenjava celotnega sistema ogrevanja. Peletni sistemi Fenix™ za eno ali večstanovanjske hiše so dobavljivi v dveh velikostih: 7-28 kW in 20-45 kW. Sestavljeni so iz večnamenskega kotla, gorilnika na pelete ter pripadajoče opreme: transporter (polž) in zalogovnik za pelete. Možne so različne postavitve, ki omogočajo tudi montažo sistema v zelo majhne prostore. Z izkoristki nad 90% in emisijami dimnih plinov pod mejami, določenimi s standardom SIST EN 303-5, je peletni sistem 7-28 kW upravičen do nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada, ko so te na voljo.

Rešitve za prostore brez centralnega ogrevanja

Različne delavnice, skladišča, rastlinjaki in šotori, ki nimajo urejenega ogrevanja, hkrati pa imajo visoke strope, se soočajo s še dodatnimi izzivi. Idealna rešitev so toplozračne peči na lesne pelete, kot je denimo Fenix™ Thermogen. Z vpihovanjem toplega zraka peč poskrbi za mešanje zraka in tako preprečuje razslojevanje zračnih plasti. Posledica so manjše toplotne izgube ter prijetnejši občutek v prostoru. Peč se dobavi v enem kosu, je kompaktnih dimenzij in ne potrebuje nobenih dodatnih inštalacij za montažo, na enostaven način se zagotovi le odvod za dimne pline. Peči so na voljo z močjo do 25 kW, po naročilu pa so dobavljive tudi z večjo močjo (do 100 kW).

Oglejte si ponudbo:

Inovateh, d.o.o. – gorilniki za predelavo obstoječih peči in celoviti sistemi za ogrevanje na pelete…www.inovateh.si