Nakup strehe predstavlja precejšnjo naložbo, zato se ga moramo lotiti preudarno in se pred odločitvijo poučiti, kaj takšen projekt prinaša s sabo.

Seveda ne trdimo, da morate diplomirati na fakulteti za gradbeništvo, a nekaj osnovnih napotkov je smiselno upoštevati.

• Streha mora trajati desetletja — dinamične vremenske razmere jo načenjajo na dnevni bazi, zato potrebujete tako, ki kljubuje neugodnemu vremenu in času.

• Ne glede na to, ali streho nameščate na novogradnjo ali nameravate zamenjati dotrajano obstoječo streho, se je smiselno odločiti za lažje materiale, ki manj obremenjujejo strešno konstrukcijo. Kovinska kritina ima prednost pred tradicionalnimi opečnimi ali betonskimi kritinami. Ker se namešča hitreje, pa boste prej pod svojo streho.

• Močni nalivi, sunki vetra, sneg, toča — kritina Gerard se zaradi izvirne vodoravne pritrditve uspešno kosa z vsem naštetim. Sistem je bil razvit na potresnem področju, zato boste tudi v primeru lažjih potresnih sunkov mirni.

• Kaj pa vzdrževanje strehe? Saj poznate tisto, “strešnik mu je padel na glavo” — pri kovinski kritini strešniki ne padajo s strehe, zato tudi vzdrževanja praktično ne potrebujejo.

• Pa še okoljski vidik: pravzaprav bi ga morali omeniti že na začetku, ampak kovinska kritina Gerard je primerna za recikliranje. Ko se boste ponovno odločali za menjavo (kar je malo verjetno, saj vam nanjo nudimo kar 50-letno jamstvo), ne boste obremenili matere Zemlje, ampak bo iz nje nastala nova streha, ki bo nudila zavetje nekomu drugemu.

 

Področje: Osrednja Slovenija, Štajerska, Prekmurje Koroška Dolenjska tel.: 041 238 102
Področje: Gorenjska, Notranjska, Primorska, Dolenjska tel.: 051 606 101
www.gerardroofs.si
info@ahiroofing.si