Ali ste vedeli, da je približno 70 odstotkov Zemljine površine pokrite z vodo in da je na našem planetu približno 97 odstotkov vse vode v oceanih, 2,15 v ledenikih in na zmrznjenih področjih, na kopnem pa jo je le 0,63 odstotka?

V minulih 100 letih se je poraba pitne vode povečala za šestkrat, v zadnjih treh stoletjih pa se je svetovna poraba vode povečala za 35-krat. Vsak Slovenec v povprečju porabi približno 150 litrov pitne vode na dan. Voda iz izvirov in podtalnic vsebuje od 0,01 do 2 odstotka raztopljenih snovi, na primer kalcijeve in magnezijeve soli; mehka voda pa je tista, ki je brez raztopljenega kalcija in magnezija. Približno 65 odstotkov našega telesa predstavlja voda; kri vsebuje 83 odstotkov vode, možgani 75, mišice 76, jetra 70, ledvice 82, koža 70 in kosti 22 odstotkov vode.

Ali ste vedeli, da s prekuhavanjem vode strupov v njej ne odstranimo? Le z ustrezno filtracijsko napravo na točki prevzema pitne vode pred zaužitjem iz vode odstranimo odvečen klor, svinec, pesticide, herbicide in drugo. Voda je glavi vir za naše telo, zato brez nje ne moremo živeti, saj uravnava telesno temperaturo, prenaša kisik do vseh delov in organov v telesu ter deluje kot blažilec tresljajev v očesu in hrbtnem mozgu. Je nujna za kemične reakcije v telesu, zagotavlja energijo za življenje, tvorbo hormonov, obenem pa povezuje naše telesne in umske funkcije.

Filtri za prečiščevanje vode

Vodo moramo zaradi zdravstvenih razlogov piti redno in čez ves dan, saj normalizira obnavljanje krvi, zmanjšuje posledice staranja, odpravlja utrujenost, v kostnem mozgu pa pomaga preprečevati levkemijo in limfon. V vodi iz pipe lahko najdemo številne bakterije, pesticide, težke kovine in druge kemikalije, zato na pipe pritrdite filtre za vodo ter v trenutku ustvarite vir neoporečno čiste pitne vode v svojem domu. Učinkoviti so predvsem filtri za prečiščevanje vode z mehanskim vložkom in takšni z aktivnim ogljem.

Oglejte si ponudbo:

EKOM d.o.o. – filtri in mehčalci za vodo…www.ekom.si.