Pločevinasta kritina Tilcor

Kritina Tilcor je najkakovostnejša pločevinasta kritina v obliki strešnika. Z najsodobnejšo tehnologijo je izdelana iz najkakovostnejšega jekla in kamenega granulata.

 

Kvalitetna streha je za stavbo prav tako pomembna kot so njeni temelji. Varuje jo pred dežjem, snegom, točo, vetrom, vročino in mrazom. Streha je najbolj izpostavljen del stavbe, zato je trajna kakovost uporabljenih materialov ključnega pomena. Sodobni strešniki so narejeni s ciljem za njihovo vzdržljivost in posledično daljšo življenjsko dobo. Uporaba pločevine tako postaja vedno bolj pogosta praksa, saj pločevino odlikuje vrsta odličnih lastnosti, ki se znova in znova izkažejo za boljše kot pa pri drugih materialih.

proces postavljanja pločevinaste kritine

 

PLOČEVINASTA KRITINA ZA DOLGOROČNO REŠITEV

Izraz ”pločevinasta” je precej širok. Poznamo pločevinaste kritine, ki so narejene kleparsko iz robljenih trakov pločevine, takšne ki so togo oblikovane v večje panelne formate in takšne, ki so v obliki strešnika v manjših formatih. Pločevina v primerjavi z drugimi materiali ni porozna in je zaradi tega lahko trajnejša. Seveda na življenjsko dobo vplivajo tudi drugi dejavniki kot so korozijska obstojnost, obstojnost zaščitnih slojev, vodotesnost pritrdilnih detajlov in nenazadnje kljubovanje ekstremnim vremenskim situacijam. Prav maloformatna pločevinasta kritina v obliki strešnika s posipom je v zadnjih desetletjih doživela velik tehnološki razvoj in preboj. Strešniki iz cink-aluminizirane jeklene pločevine so namreč močni in korozijsko obstojni, kompaktni sloj kamenega granulata pa jim daje še dodatno dolgotrajno zaščito pred dežjem, snegom, točo in soncem.

PLOČEVINASTA KRITINA JE VARNA V PRIMERU TOČE IN VIHARJA

Streha ne varuje našega doma zgolj pred dežjem in soncem, temveč mora hišo zaščititi tudi pred vse pogostejšimi vremenskimi ujmami. Jekleni strešniki tudi pri največji toči ne morejo počiti, gosto in kompaktno nanešen sloj kamenega granulata udarce toče še dodatno ublaži. Takšna kritina ima 9 pritrditev na kvadratni meter in tudi najhujši vetrovi ji ne morejo do živega. Lahka kritina pa za celotno zgradbo predstavlja večjo potresno varnost, saj nosilni zidovi v primeru potresnih sunkov ne bodo tako obremenjeni.

pločevinasta kritina Tilcor v rjavi barvi

 

TIHA IN EKONOMIČNA STREHA ZA VAREN IN LEP DOM

Odsotnost hrupa je v našem domu neprecenljiva. Dežne kaplje se pri kritini s posipom na površini razpršijo in ne povzročajo hrupa. Glede na testiranja so pri močnem dežju najglasnejše pločevinaste kritine brez posipa, med tem ko so pločevinaste s posipom skoraj tako tihe kot klasične betonske kritine.

Seveda takšna pločevinasta kritna ni najcenejša. Navsezadnje gre za kompozitni izdelek, ki je izdelan iz več kompaktno povezanih različnih materialov. Vendar če gledamo na izdelavo strehe tudi iz vidika trajnosti, potem se izkaže, da je takšna investicija finančno ugodnejša kot pa če bi naredili streho s cenejšo kritino, ki nima tako dolge življenjske dobe.

Obiščite ponudnika BONMARK d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte POVPRAŠEVANJE za pločevinasto kritino TILCOR.

 

BONMARK D.O.O.

Kranjska cesta 4
4240 Radovljica
Slovenija

T: +386 590 15-901
F: +386 591 18-901
E: info@bonmark.si

 

vizitka podjetja Tilcor