1. Podjetje RAJMAX je v preteklem letu obeležilo 20 let uspešnega poslovanja.

Prosimo, če predstavite proizvodni program podjetja, s posebnim poudarkom na novostih.

Naše podjetje se že od leta 1998 ukvarja z izdelavo ter montažo stavbnega pohištva. Naš prodajni opus trenutno obsega PVC, ALU in kombinirana PVC ALU okna, vhodna vrata, senčila, zunanje in notranje police, zimske vrtove pa tudi garažna vrata. Tendenca strank temelji na velikih steklenih površinah, ki so hkrati energetsko varčna in ponujajo izjemen panoramski razgled. Novosti so bazirane tudi v vhodnih vratih s prekrivnim polnilom in PVC oknih z ALU oblogo.

 Kateri je glavni – top produkt podjetja in kaj ponujate ter svetujete svojim kupcem?

 1. Verjamemo, da je najpomembnejši kriterij pri naših produktih kvaliteta. Na podlagi tega smo v prodajni program dodali vratni sistem, ki je bil lansiran v tujini, dovršen pa na slovenskih tleh in se imenuje TREND LINE ZERO. Gre za certificiran in inovativen sistem, pri čemer na osnovno PVC konstrukcijo vrat pritrdimo prekrivno aluminijsko polnilo. Pri tem uporabimo vrhunske patentirane zatiče, ki preprečujejo upogibanje vrat pri večjih temperaturnih nihanjih. Glede na vremenske razmere na naših tleh, ki obsegajo tako močno toplotno sevanje v poletnih mesecih kot tudi izjemen mraz v zimskem času, naša vrata ostanejo enaka- tako vizualno kot tudi funkcionalno. Vgrajene imajo kakovostne Roll tečaje s 3D nastavitvijo, ki skrbijo, da se sila teže optimalno in pravilno razporedi. Vhodna vrata igrajo pomembno vlogo v boju proti vlagi, zato smo naše izdelke opremili z montažnimi adapterji, ki so vstavljeni v notranjo stran podboja.
  Z veseljem pa našim strankam svetujemo izbiro okna EcoPasiv NewLine AluClip, ki inteligentno združuje najboljše lastnosti aluminija in PVC mase. Gre za unikatno generacijo oken, ki jo spremlja pestra barvna lestvica in bi jo lahko poimenovali tudi slovensko okno prihodnosti. Odlikuje ga sedemkomorna tehnologija, ki se nahaja v profilih in vseh funkcionalnih ravneh. Sestavljen je iz treh tesnilnih delov, ki zagotavljajo zaščito pred dežjem in vetrom ter hkrati gradijo visoko zvočno izolativnost. Priporočamo ga vsem tistim, ki si za svoj dom iščete le najboljše. Poudarek dajemo pa tudi na RAL montažo, ki že tako vrhunske izdelke dvigne še na višjo raven.

To sta dva izdelka, ki se med seboj odlično dopolnjujeta in tvorita čudovito eleganco najsodobnejših in kvalitetnih materialov.

 1. Ali celotno proizvodnjo plasirate na domačem tržišču, ali del proizvodnje tudi izvozite – v katere države?
  Največ seveda delujemo v Sloveniji, vendar prodiramo tudi na avstrijski trg, kjer imamo že dve poslovalnici in sicer v Beljaku in Celovcu. Seveda pa so naši izdelki cenjeni in zaželeni tudi v Italiji in na Hrvaškem, kjer se vse bolj zavedajo, da je dobro stavbno pohištvo naložba, ki lahko izjemno služi vrsto let.

 

 1. Slišali smo, da ste eden redkih prejemnikov URADNEGA CERTIFIKATA BONITETNE ODLIČNOSTI.

Kaj pomeni  visoka bonitetna odličnost in katera podjetja jo prejmejo?
Ta certifikat podeljuje bonitetna hiša Bisnode in gre za v tujini precej uveljavljeno prakso, ki podjetju daje referenco vrhunskega finančnega poslovanja. Ocena temelji na izpolnjevanju številnih specifičnih kriterijev za doseganje manjše verjetnosti, da bo prišlo do stečaja, prisilne poravnave ali blokade transakcijskih računov. Vse to je v današnjih težkih gospodarskih časih zelo pomembno, ko se je potrebno odločiti za nakup ali sodelovanje z ciljnim podjetjem. Prejmejo jo torej podjetja, ki so dokazala, da so finančno zanesljiva.
Zdi se nam vredno omeniti, da je v naši branži izmed 146 ponudnikov tovrstno priznanje prejelo le 11 podjetji.  Ponosni smo, da ta priznanja že vrsto let krasijo Rajmax d.o.o. 

 1. Ali morda veste, po katerem stavbnem pohištvu beležimo največje povpraševanje na slovenskem tržišču, gledano z vidika materiala – PVC, ALU ali les
  Kljub temu, da moderni arhitekti postopoma dajejo prednost lesu, se naše stranke največkrat odločajo za okna iz PVC mase, saj so cenovno zelo dostopna ob tem pa nezahtevna za vzdrževanje. Za dvig kvalitete v smeri varnosti in energetske učinkovitosti pa se ljudje odločajo za naše prej omenjene produkte, kjer se osnovi PVC-ja pridruži aluminij in gre za nadgradnjo PVC oken in vrat.
 1. Navedite nekatere vaše pomembnejše reference v javnem in privatnem sektorju.
  V zasebnem sektorju ne bi posebej izpostavljali zgradb, lahko pa vam zaupamo, da letno izvedemo nad 1500 projektov, ki obsegajo od adaptacij do novogradenj.
  Kar se tiče javnega sektorja pa smo v zadnjih letih z našimi izdelki opremili več kot 120 stanovanj v Zelenih Jaršah in v Gaberju, TEŠ 6, DARS Hrušica, številne šole in vrtce ter mnoge druge zgradbe.
  Skratka, prisotni smo povsod, kjer dajejo prednost kvaliteti pred ceno. Vse pa je vgrajeno po RAL montaži, kar je tudi zahteva in smernica, kadar govorimo o javnih objektnih. Poskrbi za skoraj 100-odstotno tesnjenje med oknom in zidom, saj deluje v treh nivojih. Zunaj deluje paro prepustno, srednji del je izolativen, notranji pa je paro neprepusten. To pomeni, da vlaga v notranjost ne prodira, ven pa lahko izhaja. Je definitivno obvezen in pomemben del, če želimo, da nam dom služi več desetletij.
 1. Zakaj so izdelki RAJMAX prava izbira?
  Nudimo široko ponudbo najrazličnejših materialov in barv, tako da smo kompetentni pri uresničevanju vaših idej. Naša okna in vrata se ponašajo z visoko karakteristiko toplotne in zvočne izolativnosti, ki pripomorejo k ”prijetni toplini bivanja”, kar je tudi naš slogan. Vse to omogočamo z vgradnjo širokega izbora polnil od 44 mm dalje.
  Moč in trdnost vrat zagotavljamo z visokokakovostnim okovjem nemškega proizvajalca G-U. Varnost je za nas zelo pomembna, zato smo vsa vrata opremili z večtočkovnim avtomatskih zaklepanjem za zaščito pred vlomi. Okvirji in krila so iz večkomornih profilov, le ti pa so ojačani s pocinkanimi jeklenimi ojačitvami.
  Če želite estetsko eleganco, energetsko učinkovitost ter dolgoletno funkcionalnost, se odločite za Rajmax izdelke.
 2. Kakšni so vaši načrti v prihodnje?
  Cilj vsakega podjetja je zadržati tržni delež v Republiki Sloveniji, želimo pa, da se bi ta odstotek povečal pri nas in na tujih trgih. Načrtujemo tudi vlaganje v infrastrukturo in posodobitve proizvodnje, saj redno spremljamo spremembe in tako izboljšujemo ter nadgrajujemo naše izdelke. Podjetje Rajmax sestavlja res izjemna ekipa, ki je strokovno zelo dovršena in je vedno pripravljena na nova izobraževanja ter predavanja. Verjamemo, da bomo v prihodnosti še bolj dvignili dodano vrednost vsakega zaposlenega in še naprej ustvarjali okolje, v katerem bo delo prijetno in produktivno.
  Kar pa je najpomembnejše: kvaliteta ostaja naša prioriteta. Vsak dan znova iščemo načine, ki bodo pripomogli k energetsko varčnejšemu domu in osrečuje nas dejstvo, da se veliko kupcev zaveda, da so naši izdelki prava pot to takšnega cilja. Še naprej se bomo trudili, da zadovoljimo vse želje še najzahtevnejših kupcev.

 

RAJMAX D.O.O.

Kozje 63a
3260 Kozje
Slovenija

Tel.: 03 80 90 495
Fax: 03 80 01 491
Gsm: 051 641 232
E-mail: info@rajmax.si 

http://www.rajmax.si