Večinoma v novogradnjah vgrajujemo tudi kamin, da nam popestrijo življenje in v dom pričarajo domačnost. Veliko pa se jih odloči za kamin kot osnovni vir ogrevanja.

Kako pa izberemo pravi kamin?

Upoštevati je potrebno različne strokovnjake od arhitekta, inštalaterja in tudi pečarja, izbrati pa je potrebno pravilno, da vam nudi toplino, pa spet ne preveč, da vidite ogenj, ne plast saj, da vam je všeč dolgo časa, ne samo trenutno.

Vsi imamo željo po velikem steklu, vendar je to mogoče velika dilema. Veliko kurišče s sabo prinese tudi veliko moč. Moč, ki jo velikokrat ne potrebujemo. V prehodnem času potrebujemo le malo(stopinjo ali dve) pa nam je toplo. Kaj pa je posledica tega? Največkrat umazano steklo, ki nastane zaradi uporabe premajhne moči.

Kako bi pa to rešil? Tu je kar nekaj rešitev. Najprej kamin vgradimo z akumulacijo to so razne šamotne plošče ali pri nas imamo v ponudbi HMS plošče, ki reducirajo toploto do 30% te sprejmejo višek toplote in jo čez čas vračajo v prostor. Bistvo tega pa je da se sama velikost kamina ne spreminja, zmanjša pa se vdor toplote v prostor. Res pa je da pa nam ostane toplota, ki gre preko stekla. To je nekje od 30% do 45%, a se tudi ta da reducirati z dvojnim steklom, kjer dosežemo da se zmanjša udor toplote na 20 do 25%. Vendar vsa kurišča niso narejena za dvojna stekla. Morajo biti zelo kvalitetna, ker z dvojnim steklom dobimo kar nekaj posledic. Poviša se temperatura v njem, steklo je bistveno bolj čisto ostane bistveno manj pepela, kar je pa najbolj pomembno je, da se kamin lahko uporablja na bistveno manjši moči in seveda tudi na višji in bo steklo še vedno čisto. Možnost zmanjšanja pregretja prostora lahko izrabimo tudi z vgradnjo kurišča z vodnim izmenjevalnikom, ki višek toplote odda v zalogovnik tople vode. Pri tem načinu se pa lahko uporablja ogenj v polni moči in z pravim izborom kurišča ne opazimo razliko pri čistosti. Spet je dobro da je kurišče pravo po moči in ima dvojno steklo. To je naša želja, da nikoli ne čistimo steklo. V našem prodajnem programu je blagovna znamka HOXTER, ki vam vse to nudi. Pri nas lahko poleg ravnih in tunelskih kurišč z dvojnim steklo izberete tudi vogalna kurišča z dvojnim steklom v treh dimenzijah, ki ima zaprt vmesni prostor in ne potrebuje dodatnega čiščenja ali vzdrževanja. Tako da lahko ustrežemo še tako zahtevnim strankam. Vsa ta kurišča pa so tudi zrakotesna in imajo priklop zunanjega zraka, ki pa je v današnji gradnji obvezen. Zelo je pomembna tudi čistost gorenja, ki ga ta kurišča imajo.

Trenutno je v velikem porastu tudi ogrevanje z akumulacijskimi pečmi. Trenutno so ena najbolj kvalitetnih kurišča HOXTER masivne peči, ki imajo poleg dolgotrajne akumulacije, tudi dvojno zasteklitev in način popolnega izgorevanja, kar je pa nujnost v Evropi predvsem pa za ohranjanje narave. Pri teh masivnih pečeh je bistvo manjša moč od 2 do 4kw, vendar dolgotrajno ogrevanje, ki se izredno dobro izkaže v lesenih hišah, ki slovijo po dobri izolativnosti vendar po slabši akumulaciji.

Te peči so mišljene, da se dosti uporabljajo, ker z tem zmanjšaš porabo. Imamo velik izbor oblik in velikosti, vsaka pa se prilagodi prostoru.

Velik trend so tudi prosto stoječe peči z akumulacijo, ki vam omogočajo kvalitetno ogrevanje in čistost stekla.

Pri nas velja rek, da slab kamin plačaš dvakrat ali pa imaš najdražji spomenik.

Pri Pečarstvu Golob prihodnost gradimo predvsem na kvaliteti in nam ta način kaže pravilno pot saj smo na našem trgu prisotni 30 let in imamo svoje znanje in izkušnje. Ne vstajamo za vsako ceno na tradiciji, ker le razvoj in napredek prava pot. Sedaj vam po novih merilih pripravimo tudi izračun dimnih plinov za vašo peč.

Za vse informacije se lahko obrnite na nas

WWW.PECI-KAMINI-GOLOB.SI