Obnavljanje starih kopalnic zahteva pravilno izvedbo in izbor ustreznih materialov. Na trgu obstajajo različni materiali, bolj ali manj primerni za obnovo kopalnic. Podjetje Wedi GmbH je eden od kompetentnih proizvajalcev materialov, namenjenih izdelavi novih ali sanaciji starih kopalnic. Izdelujejo plošče wedi, ki so sočasno toplotna izolacija, hidroizolacija in nosilna podlaga za izolacijo sten, stropa in tal. Z njimi lahko obložimo kopalno kad in izdelamo podstavek za umivalnik ali omarico.

Do prhe brez prepreke

Wedi fundo je plošča, s katero izdelamo tla pod prho in se tako izognemo posebni kadi.

Vgrajen ima vodotesen talni odtok, vodotesna pa je tudi površina in narejena v naklonu, zaradi česar omogoča lažje delo inštalaterjem in polagalcem ploščic. Z njo je izdelava tal pod prho zanesljiva, enostavna in hitra. Izdelali so jo za prhe v stanovanjih pa tudi v bolnišnicah in klinikah, središčih dobrega počutja, v telovadnicah in šolah, hotelih in vojašnicah, tako rekoč za vse primere, v katerih potrebujemo dostop brez ovir. Zato so elementi wedi fundo primerni tudi za dostop z invalidskim vozičkom in starejše, ki težko prestopajo rob kadi.

To cenijo tudi družine z majhnimi otroki, prav tako pa se tega udobja hitro navadijo vsi drugi.

Tudi v kopalnici toplo pod nogami

Plošče wedi so izdelane iz izolacijskega materiala, ki je obenem nosilen – cementnega estriha ne potrebujemo. Ker se nanje lahko vgradi električno talno gretje, so tudi s keramiko obložena in mokra tla lahko topla, kar je zelo pomembno, saj po njih stopamo bosi. In še to: ogrevana tla se hitro posušijo, suha pa so za hojo varnejša.

Prhe različnih oblik

Na voljo so talne plošče za prhe različnih oblik: kvadratne, pravokotne, polkrožne, okrogle, lahko pa jih enostavno obrežemo in prilagodimo prostoru. Talne plošče wedi za prhe so zelo tanke, zato potrebujemo le 6,5 cm (model PLANO) ali največ 13 cm prostora. Talne plošče wedi fundo imajo lahko odtok na sredini ali ob strani. Zanimiva je tudi izvedba z linijskim odtokom (modela RIOLITO in RIOFINO). Voda odteka v ozek kanal, vgrajen v naklonsko ploščo, ali pa enostavno izginja v steno (model DISCRETO). Če imate montažno hišo z lesenimi tlemi, lahko uporabite talni element za prho, debel le 2 cm. S ploščami wedi lahko hitro izdelamo tudi pregradno steno – ravno ali elegantno zakrivljeno.

Plošče wedi lahko uporabimo za tla v celotni kopalnici, ne le pod prho, saj so idealna podlaga za električno gretje in keramiko.

Prednosti:

• zanesljivo odtekanje vode

• 100-odstotna vodotesnost

• enostavna vgradnja

• enostavno čiščenje odtoka

• za vgradnjo potrebujemo le od 6,5 cm do 13 cm prostora

• prijazno tudi za invalide – lahek dostop z invalidskim vozičkom

TRZIN
Kalcer d.o.o.
IOC Trzin,
Ljubljanska cesta 51
1236 Trzin

www.kalcer.si