Pitna voda postaja zelo draga. V zadnjih 20-ih letih se je glede na odstotke podražila več kot vsa goriva. Cene bencina so se v tem obdobju dvignile za cca. 150 odstotkov, cena pitne vode pa za kar 350 odstotkov. Z okoli 130 litrov porabe vode na dan po osebi, je to kar precejšen strošek in velika obremenitev za okolje. Vedeti moramo, da v današnjih časih pitna voda do naših pip ne priteče sama od sebe. Za zmanjšanje porabe pitne vode in s tem zmanjšanje mesečnih stroškov ter zmanjšanje obremenjevanja okolja, lahko tudi mi marsikaj storimo. Z uporabo deževnice za splakovanje WC školjk, pranje perila, pranje avtomobila in zalivanje vrta prihranimo do polovice dragocene pitne vode, ne da bi pri tem trpelo naše udobje.

Večina gospodinjstev še vedno uporablja dragoceno pitno vodo za WC kotličke, pranje perila ali zalivanje vrta. Z enostavno vgradnjo podzemnega rezervoarja in dodatne opreme, pridobite enostaven ter cenovno ugoden sistem za uporabo deževnice. Glede na vedno višjo ceno vode, se vam nakup hitro povrne. Za normalno delujoč sistem potrebujete: rezervoar s pokrovom, filter preko katerega se deževnica, preden ta vstopa v rezervoar, očisti in črpalko za distribucijo vode do porabnikov. Nekateri PE rezervoarji so dovolj močni, da jih lahko ob pomanjkanju prostora na vrtu vgradimo tudi v parkirišče ali dovozno pot.

Priključitev dveh največjih porabnikov pitne vode, in sicer WC kotlička in pralnega stroja, na sistem za izrabo deževnice, priporočamo vsem novo graditeljem ter vsem, ki se lotevajo večjih gradbenih posegov v hiši (prenova kopalnic ipd.). Za uporabo deževnice v hiši je potrebna namestitev dvojnih cevovodov do porabnikov. Za tiste, ki pa želijo uporabljati vodo samo za zalivanje, pranje avtomobila in čiščenje okrog hiše, pa vgradnja dvojnih cevovodov ni potrebna.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na info@armex-armature.si ali pokličete naše strokovnjake na 01/78 69 270.

Več pa si lahko ogledate tudi na www.cistilnenaprave-dezevnica.si.