Tehnologija nas obkroža povsod, na prav vsakem koraku, pri vsakem opravilu. Robotske kosilnice se uspešno pridružujejo vedno širšem naboru  pripomočkov, ki nam lajšajo bivanje in omogočajo več prostega časa, namenjenega bolj pomembnim opravilom. Mnogi med nami so namreč lastniki manjših in večjih travnikov, dvorišč ali vrtov, katerih redna košnja in vzdrževanja terja mnogo truda in časa. Za vse, ki si želijo imeti ob vsakem trenutkov popolno pokošeno travo, v nadaljevanju razkrivamo kako robotske kosilnice to dosežejo.

TIŠINA NA VAŠEM VRTU IN 24/7 PRIPRAVLJENOST

Torej, prav tako kot robotski sesalci, tovrstne kosilnice delujejo brez premora, vse dni v tednu. Napredni računalniški sistemi poskrbijo, da baterija nikoli ne ostane prazna, povprečen čas košnje ob enem polnjenju, ki traja približno 1 uro, se giblje med 60 in 270 minutami(odvisno od modela), kar je dovolj za še tako velik vrt in zahteven teren. Seveda bi slabo opravljale svojo vlogo, če ne bi bile kos dežju, vetru, vročini in vsem ostalim vremenskim razmeram, saj je gre za kosilnice narejene iz najkvalitetnejših in vzdržljivih materialov. To lahko združimo s skoraj neslišnim delovanjem, ki poskrbi za neverjetno mirno in tiho ozračje vašega vrta, kjer se lahko zgodi, da pozabite na delovanje robotske kosilnice.

TEREN NI VEČ OMEJITEV

Mnogi ob omembi robotskih kosilnic po vsej verjetnosti pomislijo na omejitve glede naklona travne površine in ostalih razmer. Rešitev prihaja v obliki naprednega podvozja, ki omogoča premagovanje še tako zahtevnega in grobega terena. Najnaprednejši modeli, ki imajo 4-kolesni pogon, so uspešno kos tudi 35° klancu, zmogljivost robotskih kosilnic srednjega cenovnega ranga pa se giblje okoli odličnih 24°, kar je še vedno zelo veliko oz. več kot dovolj za vaše vrtove in dvorišča. Seveda se ob košnji srečamo tudi z raznimi težje dosegljivimi predeli in ozkimi prehodi, tam pa se napredna tipala robotskih kosilnic najbolj izkažejo. Zaznavanje oddaljenih predmetov, samodejno premagovanje prehodov, prilagajanje dviga in nagiba ter možnost GPS navigacije so le ene od funkcij, ki kosilnici omogočajo popolno samostojnost. Vsi lastniki ogromnih travnih površin bodo veseli dejstva, da imajo najnaprednejši modeli doseg oz. delovno območje kosilnice v velikosti 5000m2, cenejši pa se gibljejo od 600m2 naprej in so bolj primerni za manjše domače vrtove, saj ne potrebujejo večje baterije in zmogljivejšega motorja.

POPOLNOMA PRILAGOJENA KOŠNJA

Kaj pa kvaliteta košnje? Tu se robotske kosilnice resnično izkažejo. Nastavljanje višine košnje poskrbi, da bo trava na vašem dvorišču ves čas pokošena do nekaj milimetrov natančno, brez da bi se vi dejanske kosilnice sploh dotaknili. Naprednejši modeli omogočajo različne načine košnje, kot je spiralna ali točkovna košnja, kjer delovanje prilagodite svojemu okusu. Vaša trava bo tako s pomočjo robotske kosilnice bolj zdrava in venomer popolnega videza.

POVEZLJIVOST IN VARNOST NA ENEM MESTU

Dejstvo je, da lahko taka kosilnica na vrt pritegne tudi nezaželene poglede. Seveda so primerno zaščitene pred krajo z glasnim alarmom in PIN kodo, ki sploh odklene kosilnico. Če vam to ni dovolj si lahko omislite tudi GPS sledenje, kjer lahko preko pametnega telefona kadarkoli preverimo točno lokacijo kosilnice.

Ko omenjamo pametne telefone, gremo težko mimo ostalih dodatkov, ki so nam tu dosegljivi. Z robotsko kosilnico smo lahko preko omenjenega telefona povezani in jo na daljavo tudi upravljamo. To pomeni, da jo lahko na ta način, kjerkoli že smo, vklopimo in pošljemo na delo ali pa jo ustavimo in ”parkiramo” v postajo. Preko telefona lahko tudi spreminjamo nastavitve in uporabljamo GPS sledenje. Vsi lastniki klasičnih telefonov, ki jih ne moremo uvrstiti pod pametne pa si lahko omislite SMS obveščanje o stanju vaše robotske kosilnice.

POPOLN DODATEK ZA VSAK DOM

Dejstvo je, da nam tehnologija prinaša stopnjo bivanja, kot si je še nismo mogli zamisliti. Robotske kosilnice so odličen primer dobrega razvoja, saj s svojo pametno tehnologijo in stalno pripravljenostjo močno razbremenjujejo vaše življenje, hkrati pa vam zagotavlja popolno zelenico, ki zunanje površine zaokroži v čudovito estetsko celoto. Robotske kosilnice tako vsakodnevno jasno izkazujejo, zakaj so lahko popolna naložba za vaš vrt.

Ponudniki robotske kosilnice
ŽAK d.o.o.
– robotske kosilnice vrhunske kvalitete… www.zak-ljubljana.si
TOTUM d.o.o. – robotske kosilnice… www.totum.si
PIL IMPEX d.o.o. – robotske kosilnice… kontakt Gregor GSM: 031 619 654
EUROGARDEN d.o.o.
– robotske kosilnice – spletna trgovina www.rotar.si

Več ponudnikov na portalu www.adut.si – POIŠČI PONUDNIKA.