Gospodarsko razstavišče je tudi letos prizorišče največjega in najstarejšega sejma s področja graditeljstva v Sloveniji in širši regiji — na 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin je svoje izdelke na ogled postavilo 545 domačih in tujih podjetij.

Tradicionalni, tokrat že 55. mednarodni sejem Dom obiskovalcem ponuja številne novosti in zadnje trende s področij gradbeništva, stavbnega pohištva, notranje opreme, vse za vrt in urejanje okolice, opremo za vse vrste ogrevanja in hlajenja, fotovoltaične sisteme, pripomočke za tehnično in mehansko varovanje objektov, nepremičninsko posredovanje, arhitekturno načrtovanje in druge storitve. Sejemsko ponudbo spremljajo strokovne delavnice, različna svetovanja in zanimiva predavanja, na katerih specializirani strokovnjaki delijo koristne napotke in nudijo individualne posvete vsem, ki načrtujete gradnjo ali prenovo doma.

Trajnostni načini gradnje so tudi letos v ospredju, saj energetska sanacija stavb ali gradnja pasivnih oz. nizkoenergijskih hiš ni le dolgoročno najboljša naložba, temveč tudi nujna smer nadaljnjega razvoja in priložnost za slovensko gospodarstvo. Gradbeni inštitut ZRMK in svetovalna mreža ENSVET – Eko sklad tako omogočata brezplačne posvete, predvsem v zvezi z gradnjo in sofinanciranjem okolju prijaznih naložb, učinkovito rabo energije ter obnovljivimi viri energije.

Priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu

Izdelki in storitve, ki dosegajo najvišje standarde glede kakovosti in upoštevajo vsa načela sodobne vgradnje, so nagrajeni s priznanjem Znak kakovosti v graditeljstvu. S certifikatom želita Gospodarsko razstavišče in Gradbeni inštitut ZRMK dvigniti tako kakovost kot konkurenčnost proizvodov, zato so z njim označeni samo dokazano najboljši in trajnostno naravnani izdelki. Letos je ta neobvezni okoljski certifikat za vgradnjo stavbnega pohištva romal v roke podjetja Arcont IP iz Gornje Radgone, ki poleg RAL vgradnje oken in vrat nudi tudi posebne izvedbe glede na tip nosilne konstrukcije in specifične značilnosti projekta.

Prestižno priznanje je dobilo tudi podjetje Satler okna in vrata iz Slovenskih Konjic, v katerem prav tako že vrsto let vgrajujejo okna in vrata lastne proizvodnje po sodobni RAL smernici.

Pestro sejemsko ponudbo si lahko ogledate vse do nedelje, 13. marca, in v živo navežete osebni stik s proizvajalci; za več informacij pa obiščite www.sejemdom.si.

Ponudnike gradbenih storitev in notranje opreme ter vse za vrt in okolico doma najdete tudi v ADUT-ovi bazi IZVAJALCI.