Pomemben del kuhinjske in kopalniške opreme so pulti, saj vizualno povežejo vse elemente notranje opreme v zaokroženo celoto, zato izberite primeren material, ki je obenem dovolj trpežen.

Kuhinjski in kopalniški pulti so lahko izdelani iz naravnih ali umetnih materialov – ali kombinacije naravnih in umetnih mas. Čeprav se za izdelavo pultov še vedno najpogosteje uporablja naravni kamen, na primer marmor, granit in skrilavec, se v sodobno zasnovane kuhinje in kopalnice lepo podajo tudi drugi materiali, s katerimi v prostor vnesete določene teksture. Minimalistično prečiščenost v prostoru razbijete z lesenimi ali laminatnimi pulti, ki pridejo še posebej do izraza v kombinaciji z belim pohištvom.

Med priljubljene izbire spada kompozitni material kerrock, izdelan na bazi akrila, saj je enostaven za oblikovanje in namestitev, hkrati pa posnema videz kamna. Kerrock je enostaven za vzdrževanje, iz njega je prav tako mogoče izdelati umivalnike, korita in druge elemente kuhinjske oz. kopalniške opreme. Podobne lastnosti ima korian, ki je na voljo v širokem spektru barv in ponuja neskončno možnosti oblikovanja.

Drugi sodobno oblikovni materiali

Zanimiva izbira so tudi drugi manj pričakovani materiali, iz katerih so kuhinjski in kopalniški pulti lahko izdelani, kot so steklo, nerjaveče jeklo ali umetne mase v imitaciji naravne površine. Sodoben videz prostora dosežete s steklenimi delovnimi površinami, poseben pečat v ambientu pa pustijo tudi betonski pulti, ki so v trendu zadnja leta.

Ponudniki kuhinjskih in kopalniških pultov:

INI ART, GREGOR BITENC s.p. – izdelava pohištva po meri, kuhinje, dnevne sobe…www.ini-art.si
MIZARSTVO ROBI HROVAT s.p. – pohištvo po meri…www.mizarstvohrovat.si