Naravni kamen je zaradi svoje barvne raznolikosti, strukture in različnih vzorcev pravo naravno čudo. Končni izdelek, posebno brušeni ali polirani naravni kamen je zelo preprost za čiščenje in negovanje. Za zaščito površine vseh vrst naravnega kamna priporočamo uporabo vodo-odbojnih in olje-odbojnih zaščit/impregnacij za naravni kamen.

NARAVEN ALI MOKRI-ANTIČNI VIDEZ

Premaze glede na končni videz delimo na popolnoma naraven izgled, ki ne spremeni naravne strukture in barve kamna ter antični videz, s katerim poudarimo naravno barvo kamna in istočasno dosežemo stalen mokri efekt. Namenjeni so za zaščito marmorja, naravnih kamnov in granita pred vdorom vode, olja ali mastnih madežev. Premaz nudi kamnu dolgoročno zaščito pred različnimi vremenskimi vplivi, preprečuje in minimizira absorbcijo smoga, vlage in maščob. Je izredno UV obstojen in tudi čez čas ne porumeni. Zaščito lahko uporabimo na talnih površinah, stopnicah, kopalniških in kuhinjskih pultih, okenskih policah ter vseh ostalih površinah, oblečenih v kamen. Za naravni izgled uporabimo Antidrop, Proseal, Hydrex in Counterpro, za mokri videz pa Antiquo, Ager in Deeper.

CERTIFIKAT ZA STIK S HRANO

Linija zaščitnih premazov, ki se jih uporablja na površinah s hrano zahtevajo certifikat. To so vodo in olje-odbojna zaščitna sredstva, primerna za kuhinjske pulte, mize in delovne površine, ki sledijo evropski smernici CE 10/2011 in dovoljuje, da premaz pride v neposreden stik s hrano. Premazi s certifikatom za stik s hrano so CounterPro, Skudo Universal, Deeper in Protex.

NA VODNI OSNOVI ALI NA BAZI TOPIL

Premaze delimo tudi glede na njihovo kemično sestavo, glavna razlika pa je vonj in tudi namen uporabe. Premazi na vodni osnovi so brez vonja in okolju prijaznejši. Uporablja se jih lahko na površinah, kjer je prisotna rahla vlažnost, zaradi topnosti v vodi pa so tudi manj dolgotrajna. Premazi na osnovi topil imajo dolgoročno zaščito, vendar pa je potreben nanos na popolnoma suho, nemastno in neprašno površino.

Kamen je lep in naraven sam po sebi. Z izvedbo zaščite boste preprečili vdor vode, maščob in umazanije, s tem pa izboljšali njegov naraven izgled, podaljšali uporabnost in njegovo trajnost.

Vir: TEAL d.o.o.

več na www.teal-slo.si

Obiščite ponudnika TEAL d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte povpraševanje.