Pri novogradnji ali prenovi hiše lahko izbiramo med različnimi talnimi oblogami. Izbira talne obloge je eden izmed ključnih dejavnikov in tudi eden izmed večjih finančnih vložkov, ki zahteva dober premislek. Ali bomo izbrali med naravnimi ali umetnimi, mehkimi ali trdnimi, toplimi ali hladnimi? Parket ali laminat? Morda tekstil? Ali celo luksuzna vinilna talna obloga? To je stvar vsakega posameznika. Tla v vsakem domu so osnova udobja in estetike. Zato je sila pomembno, da vemo kaj želimo in dobro pretehtamo možnosti.

Pred izbiro talne obloge je dobro, da se posvetujemo s kakšnim strokovnjakom, saj je treba spoznati prednosti in slabosti različnih talnih oblog. Ni namreč vsaka talna obloga primerna za vsak prostor.

Ko izbiramo talno oblogo, moramo biti pozorni na več dejavnikov. V kopalnico damo talno oblogo, ki je odporna na vlago. Bolj odporne in trpežne talne obloge (LVT, laminat) so primernejše za prostore, kjer so tla bolj obremenjena s frekvenco gibanja bodisi s težkimi elementi (kuhinje, hodniki, dnevne sobe). V spalnico sodi tudi tekstil, zaradi udobja in mehke hoje. Ni pa tudi zanemarljivo vzdrževanje, sploh če imamo zelo malo časa. Nekaterim je bistvena najcenejša talna obloga, ki pa te lahko dolgoročno še bolj udari po žepu. Ne nazadnje je potrebno uskladiti barve in materiale s stilom pohištva, sten in dekorativnimi elementi.

Pri izbiri materialov se ljudje še vedno v veliki meri odločajo za naravne materiale, torej les, linolej, pluto, volno, bombaž,… Na vrhu lestvice trdno stoji les, saj daje prostoru toplino in domačnost, odlično pa se kombinira tako v starinsko ali rustikalno opremljenih prostorih, v tistih s sredozemskim pridihom, v kombinaciji s kamnom, steklom in tudi jeklom pa je še kako dobrodošel v moderno opremljenih domovih in poslovnih objektih.

Izbira talnih oblog je dolgoročna investicija in če boste izbrali preudarno, boste svojemu domu zagotovili udobje in estetski pridih za dolga leta. Možnosti je torej malo morje, odločitev pa vse prej kot lahka. Tega se v podjetju Kemoplast zavedamo, ki s talnimi oblogami opremljamo tako individualne objekte kot tudi hotele, šole, bolnišnice, trgovske in poslovne centre ter druge prostore že več kot 28 let. Sledimo tehnološko vedno bolj dovršenim postopkom obdelave materialov ter novim načinom polaganja, na prvo mesto pa vedno postvljamo kakovost materialov in tudi montaže. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri in vam pomagali najti optimalno rešitev.

KEMOPLAST D.O.O.
Drofenikova 7, 3230 Šentjur
T: 03 746 42 37
F: 03 746 42 15

www.kemoplast.si