Večina vrtov ima uto, kamor si shranjujemo orodje, kosilnico in druge stvari, ki jih potrebujemo za urejanje vrta in okolice. Težava nastane, ko vrtna uta postane natrpano skladišče, kjer se poleg orodja znajdejo še vse ostale stvari, ki jih ne potrebujemo. To ustvari kaos, in ko iščemo kos orodja, ga ne najdemo ali pa smo primorani premetati celotno lopo, samo da pridemo do ene lopate.

To je nepraktično, izgubljamo čas ter predvsem veliko živcev. Zato je pomembno, da že pred postavitvijo lope vemo, za kaj se bo uporabljala in jo temu primerno tudi prilagodimo. Izognemo se nepotrebnim nevšečnostim in jo naredimo praktično.
Da pa bo postopek lažji, smo za vas pripravili tri praktične nasvete, na katere morate pomisliti, preden se odločite za postavitev vaše nove vrtne hiške

1. Kaj boste shranjevali v vašo vrtno uto?

Preprosto in logično vprašanje, a kot pri mnogo preprostih stvareh, na to, mnogokrat ne pomislimo. Osredotočamo se na kvaliteto lesa, oljenje, vzdrževanje idr. Te stvari so izjemnega pomena, a enako pomembno je načrtovanje oz. določitev namena. Za optimalni izkoristek prostora morate natančno vedeti, kaj vse boste shranjevali v vrtno hiško. Ali bo to samo kosilnica in orodje, ali pa bo to večnamenski prostor za shranjevanje koles, smuči ipd.
Svetujemo, da vedno računajte na več kot manj. Ocenite volumen, ki ga bodo stvari zavzele in dodajte še kak kubični meter več. S tem boste zagotovili dovolj prostora za »dihanje« in ne nazadnje dovolj prostora za dobro organizacijo stvari v sami lopi. Lopato iz uvoda boste hitro našli in ne boste izgubljali živcev, temveč boste lahko takoj šli v akcijo.

2. Dodatna oprema je VEDNO zlata vredna!

Zopet se vračamo k pomembnemu vprašanju: Kaj boste shranjevali v vrtno hiško? Če smo se v prvem odstavku osredotočali na velikost hiške, se bomo tu posvetili funkcionalnosti. Notranja oprema je enako pomembna kot sama velikost hiške. Nič vam ne koristi velika, če je notranjost neorganizirana oz. nefunkcionalna.

Moderne vrtne ute ponujajo veliko dodatkov. Med najbolj priljubljenimi so seveda police, katerim je smiselno dodati delovni pult. Kombinacija teh dveh elementov omogoči dobro in pregledno organizacijsko strukturo vašega orodja. Delovni pult, pa seveda tudi kakšna hitra popravila.
Če se odločite, da boste v vrtno uto shranjevali tudi kakšne vrtne pridelke, je smiselno hiško toplotno izolirati. Naše vrtne hiške omogočajo toplotno izolacijo sten, ki bodo ohranile dovolj toplote za shranjevanje vseh vrtnin skozi celo leto. Razmislite tudi o podnicah z vmesnim razmikom, za boljše prezračevanje in preprečevanje vlage.
Daleč najbolj uporabna  je električna napeljava. Dobra osvetlitev pride prav v zimskih mesecih, ko  hitro postane temno. Brez dobre luči boste namreč hitro našli (oz. občutili) izgubljeno lopato, ki ste čez iskali. Poleg osvetlitve, svetujemo tudi vgraditev električne vtičnice saj je danes veliko električnih naprav za obdelovanje vrta in velikokrat moramo kabel »vleči« iz hiše, vmes dodati še kakšen podaljšek in še vedno se na koncu sredi travnika vse skupaj iztakne. Z vtičnico bodo te težave postale le neprijeten spomin.

3. Varnost je na prvem mestu!

Dodatek, na katerega le redko pomislimo, ko govorimo o vrtnih hiškah. Namreč, le zakaj bi zaklepali vrtno hiško in nameščali alarmno napravo. Seveda je odvisno, kaj bomo v njej shranjevali, a mnogi izmed nas ima v njej kosilnice, kolesa, smuči in drago vrtno orodje. Vse to je zelo mamljivo za kakšnega nadebudnega tata,. Še posebno v današnji dobi, ko preko FB in Instagrama objavljamo, kje smo in predvsem kdaj kam gremo.. Vse to je idealno za tatove, saj po tem točno vedo, kdaj smo zdoma. Takrat je vrtna hiška odprta in ni jim težko priti ter vzeti vse stvari, ki so shranjene v njej.
Zato je temu smiselno dati kakšno minuto premisleka in se v primeru, da boste v hiški shranjevali drage stvari, odločiti za ustrezno varovanje.

Si želite svojo unikatno vrtno hiško? CUBIE je prava izbira!

Največja prednost CUBIE vrtnih hiške, je njihova edinstvenost. Vsaka je skonstruirana individualno in po željah vsakega posamezne stranke. Vrhunsko kvaliteto dopolnjuje pestra izbira dodatne opremo, ki CUBIE vrtno hiško iz povsem navadne, spremeni v vrhunski izdelek, ki vam bo služila dolga leta. Za več informacij se obrnite na kontaktne podatke, ki so naveden pod prispevkom ali pa obiščite našo spletno stran hrovat.net, kjer boste v pestri galeriji slik, zagotovo našli svojo CUBIE vrtno hiško.

Za informacije smo na voljo na tel. 01 724 82 05,
ali pišete na info@hrovat.net,
več pa si lahko ogledate tudi na
www.hrovat.net