Slovenska dvorišča so vzorno urejena in lahko bi rekli, da v tem pogledu pariramo, če ne celo prekašamo, države zahodne Evrope, po katerih se tako radi v vsem zgledujemo. V nečem pa za temi državami vseeno zaostajamo – v ureditvi hrambe posod za odpadke.

Slika 1: Smetarniki StyleOUT so namenjeni estetski hrambi zabojnikov za odpadke. Zaradi sistema nagiba omogočajo enostavno dostopnost do zabojnika.

Pri nas namreč ni nič neobičajnega, če posode za odpadke najdemo neurejeno postavljene pred vhodom v drugače zgledno urejene hišo. Da je to le trenutno stanje zaradi nepoznavanja primernih rešitev, so prepričani v podjetju Dukin, kjer so razvili več izdelkov, s katerimi lahko posode za odpadke »skrijete« pred pogledi, hkrati pa jih zavarujete pred vremenski vplivi.

Smetarniki – estetska rešitev za hrambo zabojnikov

Slika 2: Smetarnike barvno uskladijo, da lepo sovpadajo z okolico. Prilagodijo jih tudi številu in velikosti posod za odpadke.

Prednosti smetarnikov je več, poleg estetskega vidika je pomemben vidik tudi zaščita pred vremenskimi vplivi in preprečevanje neželenega dostopa. Zaradi ograditve posode za odpadke niso izpostavljene direktnemu soncu, zato se ne pregrevajo in ne povzročajo neprijetnih vonjav, prav tako pa so zaščitene pred dežjem, snegom in drugimi vremenskimi vplivi. Tisti, ki živijo na bolj vetrovnem območju, se bodo zagotovo strinjali, da je zaščita pred vetrom še ena od dobrih lastnosti smetarnika, saj lahko tako preprečimo razsip vsebine posod za odpadke, ki je pogost pri močnejšem vetru.

Ena izmed lastnosti smetarnikov StyleOUT, ki zagotovo pritegne, pa je zasadljiva streha. Na vrhu smetarnika si lahko namreč ustvarite pravi mali vrt, zaradi zasaditve pa bo postal smetarnik pravi okras vašega dvoriša.

Slika 3: Vsi smetarniki StyleOUT omogočajo zasaditev strehe, poskrbljeno pa je tudi za pravilno odvodnjavanje.

Ogradni ali potopni smetarnik?

Pri Dukin d.o.o. izdelujejo dva tipa smetarnikov.

Ogradni smetarnik StyleOUT je njihov najbolj prodajan smetarnik, in ga lahko opišemo kot stilsko dovršena »omara« za posode z odpadki. Vsi smetarniki StyleOUT so narejeni iz kvalitetnih in odpornih materialov, ki ne potrebujejo vzdrževanja. Med izvedbami so najbolj priljubljene različne izpeljanke v antracid sivi barvi in modeli Linis z aluminijastimi letvicami v imitaciji lesa.

Slika 4: Ogradni smetarnik StyleOUT Qubis z izsekom Tomo. Celoten v antracid sivi barvi.

Za tiste inovativne in tehnofile pa ponujajo potopni sistem HideOUT, s katerim boste posode za odpadke skrili pod zemljo: »Verjamemo, da bodo potopni sistemi v prihodnosti nekaj običajnega. Vsaka hiša bo tako imela dostop le do svojih posod, ki bodo varno skrite pod zemljo. V času odvoza si bodo komunalni delavci z daljincem dvignili smetarnike v celotni ulici in tako enostavno dostopali do posod za odpadke.«, so prepričani v Dukinu.

Slika 5: S potopnim sistemom HideOUT lahko posode za odpadke skrijete pod zemljo.

Bi želeli izvedeti več o smetarnikih oz. bi želeli nasvet, kako urediti smeti tudi na vašem dvorišču. Vabimo vas, da pokličete podjetje Dukin na 059-100-150, ali jim pišete na prodaja@dukin.eu, obiščete pa lahko tudi njihovo spletno stran www.dukin.si, kjer boste našli veliko informacij o smetarnikih.